Požiar vo východnom Londýne sa podarilo dostať pod kontrolu

TASR TA3
12.8.2012 18:32

Rozsiahly požiar, ktorý v posledný deň olympiády vypukol na východnom londýnskom predmestí Dagenham, sa podarilo dostať pod kontrolu.

Požiar vo východnom Londýne sa podarilo dostať pod kontrolu
SITA

Oznámil to dnes na svojej internetovej stránke londýnsky hasičský zbor, podľa ktorého išlo o najväčší požiar v meste za posledné roky.


S plameňmi bojovalo v najkrízovejšom momente vyše 200 hasičov a 40 požiarnych vozidiel. Hasičské tímy budú likvidovať zvyšky požiaru aj počas noci.

Hasičov privolali o 14.15 h SELČ k požiaru, ktorý úplne zachvátil jednoposchodovú budovu recyklačného centra s rozmermi približne 50 krát 100 metrov. Pod kontrolu sa ho podarilo dostať zhruba po štyroch hodinách.


Stúpajúci čierny dym bol viditeľný na kilometre ďaleko, dokonca aj z 11 kilometrov vzdialeného olympijského parku. Požiar nijako neovplyvnil dianie na olympijských športoviskách a nemal by narušiť ani záverečný ceremoniál, ktorý sa začne o 22.00 h SELČ.


"Požiar takého rozsahu sme nevideli v Londýne niekoľko rokov - je to určite dramatický koniec olympiády pre hasičský zbor," povedal požiarny komisár Ron Dobson. Príčina požiaru nateraz nie je známa, ani nie sú k dispozícii správy o zranených.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok