Slovan zvíťazil aj vo svojom druhom zápase turnaja European Trophy

TASR
10.8.2012 22:53

Slovan Bratislava - Viedeň Capitals 2:1 pp a sn

Slovan zvíťazil aj vo svojom druhom zápase turnaja European Trophy
SITA

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili aj vo svojom druhom zápase turnaja European Trophy, keď si v piatok poradili na domácom ľade s Viedňou Capitals 2:1 po samostatných nájazdoch. Triumf nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) zariadili v tretej sérii Michal Vondrka, v riadnom hracom čase skóroval Mário Bližňák. Zverenci trénera Rostislava Čadu sa najbližšie v rámci Južnej divízie súťaže predstavia v utorok 14. augusta opäť v Slovnaft Aréne proti Sparte Praha.

"Belasí" sa po predchádzajúcom triumfe nad Pirátmi Chomutov pustili s vervou aj do ďalšieho súpera. Viedenčania však pricestovali do Bratislavy s úmyslom revanšovať sa za vysokú prehru z vlaňajšieho vzájomného merania síl (1:6) a diváci tak sledovali zaujímavý hokej. Domácim sa podarilo zužitkovať miernu hernú prevahu až necelú minútu pred koncom prvej tretiny, keď otvárací gól strelil po peknej presilovkovej akcii Bližňák - 1:0.


Slovanu nevyšiel vstup do prostrednej časti, keď už po 22 sekundách prekonal Hostikku pomedzi betóny Fraser - 1:1. S pribúdajúcim časom sa hral čoraz fyzickejší hokej a hráči si na ľade nič nedarovali. Hlavný rozhodca Baluška bol často v permanencii, nerovnovážny stav sa však nepodarilo potrestať ani jednému tímu a za zmienku tak stojí iba striedanie brankárov na strane hostí.


V záverečnom dejstve sa jedno i druhé mužstvo snažilo strhnúť víťazstvo na svoju stranu, obaja gólmani však dlhé minúty úspešne odolávali a keďže gól nepadol ani v predĺžení, o výsledku duelu napokon rozhodli až samostatné nájazdy. V nich bol jediným úspešným strelcom Vondrka a Slovan tak uspel aj v druhom zápase súťaže.


European Trophy - Južná divízia:
Slovan Bratislava - Viedeň Capitals 2:1 pp a sn (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 20. Bližňák (Miklík, Boumedienne), rozhodujúci sn: Vondrka - 21. Fraser, 6097 divákov.
Zostava Slovana: Hostikka - Tabaček, Boumedienne, Printz, Sigalet, Štajnoch, Švarný, Mihálik - Miklík, Bližňák, Vondrka - Dravecký, Lipiansky, Bartovič - Kukumberg, Preisinger, Hudáček - Daňo, Šťastný, Ölvecký

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok