Údajný slovenský zločinec Karol Mello je opäť zadržaný

TA3, TASR
10.8.2012 19:09

Polícia ho krátko po prepustení opäť zadržala pre porušenie imigračných zákonov.

Belizské médiá dnes informovali, že údajného slovenského zločinca Karola M. v piatok okolo 13.00 h miestneho času krátko po prepustení z Belizskej centrálnej väznice znovu zadržali a odviedli v putách na policajnú stanicu v Belize City pre obvinenia zo strany ministerstva pre imigráciu.

Správu priniesli spravodajské portály edition.channel5belize.com a www.sanpedrosun.com.
Karola M. (42), hľadaného na Slovensku pre sériu vrážd, zadržali ešte 11. júla v meste San Pedro v Belize na základe zatykača Interpolu, ale v piatok dopoludnia miestneho času belizský sudca Oswell Legall nariadil jeho prepustenie z väzby. Rozhodol tak v prospech Karola M. a potvrdil, že jeho zadržiavanie bolo protizákonné, pretože vo veci jeho vydania na Slovensko boli využité belizské prisťahovalecké zákony. Belize nemá so Slovenskom dohodu o vydávaní podozrivých. Uviedla to stránka edition.channel5belize.com.
Karol M. si však po prepustení nestihol vychutnať slobodu a v meste Hattieville ho opäť zadržali a odviedli na policajnú stanicu na ulici Queen Street v Belize City, kde ho už čakali nové obvinenia.

Napoludnie miestneho času ho obvinili zo zavádzania úradov a porušenia prisťahovaleckých zákonov. Obvinenia vychádzali z tvrdení, že 17. septembra 2011 zámerne predložil slovenský pas so sfalšovaným dátum vypršania jeho platnosti. Po druhé, Karol M. bol obvinený z predloženia pasu, ktorý nebol oprávnený vlastniť - toto obvinenie sa zakladá na skutočnosti, že použil slovenský pas s vypršanou platnosťou na získanie trvalého pobytu v Belize. Uviedla to stránka edition.channel5belize.com.

Podozrivého Slováka v piatok popoludní previedli pred sudkyňu - sprevádzal ho advokát Andrew Marshalleck, ktorý zastupoval obhajcu Karola M., Godfreyho Smitha, nachádzajúceho sa v tomto období mimo krajiny. Slovák vyhlásil, že sa necíti vinný zo spáchania uvedených trestných činov, a sudkyňa mu odmietla povoliť kauciu. Potom Karola M. opäť odviedli do Belizskej centrálnej väznice, kde ostane do 20. augusta. V tento termín sa má podľa plánu postaviť pred súd v hlavnom meste Belmopan.
Jeho advokát Marshalleck následne uviedol médiám, že nové obvinenia majú jednoducho len legalizovať zadržiavanie Karola M. vo väzbe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok