Slovenský štvorkajak zostal bez medaily

SITA
9.8.2012 11:19

Slovenský štvorkajak Peter Gelle, Martin Jankovec, Erik Vlček a Juraj Tarr obsadil vo finále súťaže K4 v rýchlostnej kanoistike na olympijských hrách v Londýne 6. miesto. Z triumfu sa tešili Austrálčania.

Slovenský štvorkajak zostal bez medaily
SITA

Austrálsky tím tvoria Tale Smith, David Smith, Murray Stewart a Jacob Clear. Slováci začali veľmi dobre, od začiatku sa pohybovali v popredí a dlho bojovali o medailu. V záverečnom finiši však už na stupňujúce sa tempo súperov nestačili.

"Verili sme si, boli sme dlho v popredí a mysleli sme si, že to 'dobojujeme' do víťazného konca. Cítili sme sa fajn, boli sme pripravení, 800 m sme šli dobre, no v závere, keď sme chceli vystupňovať tempo, na nás doľahla kríza a už sme iba spomaľovali. Stávajú sa však aj takéto veci," podelili sa o svoje pocity pre RTVS sklamaní členovia slovenského štvorkajaka.

Pre chybu maďarskej štvorice Zoltán Kammerer, David Tóth, Tamás Kulifai, Daniel Pauman museli štart opakovať. Výborne začali Austrálčania, ktorí napálili tempo a usadili sa na prvom mieste. Slováci v piatej dráhe sa držali Maďarov a od prvých metrov boli na 3. mieste. Austrálčania boli od úvodu na prvej priečke a vo výbornom tempe pádlovali až do cieľa. Maďari s nimi nestačili držať krok. Slováci boli ešte po 750 m tretí, ale v závere už nedokázali tempo vystupňovať. Postupne sa cez nich dostali posádky Česka, Nemecka i Dánska. Slovensko v K4 mužov obhajovalo striebro z Pekingu, vtedy sedeli v lodi s Vlčkom a Tarrom spoločne Richard a Michal Riszdorferovci.

Preteky v K4 mužov nemali jasného favorita. Austrálčania doteraz v štvorkajaku získali jedinú medailu, v roku 1992 boli v Barcelone bronzoví. Vicemajstri sveta 2011 si v Eton Dorney skvele načasovali formu a dosiahli najväčší úspech austrálskej rýchlostnej kanoistiky.



Výsledky - rýchlostná kanoistika:
FINÁLE
Muži - 1000 m:
K4: 1. Austrália (Tate Smith, Dave Smith, Murray Stewart, Jacob Clear) 2:55,085 min, 2. Maďarsko (Zoltán Kammerer, Dávid Tóth, Tamás Kulifai, Daniel Pauman) 2:55,699, 3. Česko (Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál, Jan Štěrba) 2:55,850, 4. Nemecko 2:56,172, 5. Dánsko 2:56,642, 6. Slovensko (Peter Gelle, Martin Jankovec, Erik Vlček a Juraj Tarr) 2:56,771, 7. Rusko 2:57,375. 8. Rumunsko 2:58,223

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok