Trump hovoril o koronavíruse, koniec epidémie vraj nastane na jar

TA3 TASR
10.2.2020 21:43

Americký prezident Donald Trump vyjadril očakávanie, že sa epidémia nového koronavírusu v Číne, ktorá si už vyžiadala vyše 900 životov, skončí v apríli tohto roku, keď sa oteplí. "Vírus... odíde v apríli. Teplo, vo všeobecnosti, takéto druhy vírusov zabíja. To by bola dobrá vec," povedal prezident novinárom v Bielom dome.

Trump hovoril o koronavíruse, koniec epidémie vraj nastane na jar
SITA/AP

Trumpove prognózy sú v rozpore s doterajšími opatrnými vyhláseniami popredných amerických zdravotníckych predstaviteľov. Tí varovali, že akékoľvek predpovede ohľadne ďalšieho vývoja epidémie sú zatiaľ predčasné. Podľa expertov nemožno odhadnúť, či teplejšie počasie skutočne prispeje k ústupu epidémie.

Trump v Bielom dome opäť vyslovil uznanie Číne a jej prezidentovi Si Ťin-pchingovi za snahy, ktorých cieľom je zamedziť ďalšiemu šíreniu vírusu. Ústup epidémie v priebehu apríla podľa Trumpa očakáva aj čínsky prezident, s ktorým pred niekoľkými dňami o tejto problematike telefonicky hovoril.

Novým koronavírusom sa doteraz v Číne infikovalo viac ako 40.000 ľudí, pričom 908 nakazených zomrelo. Vyliečilo sa 3283 pacientov. Spojené štáty doposiaľ potvrdili 12 prípadov nákazy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok