Najzaujímavejšie fotografie týždňa

TA3, SITA
12.8.2012 15:40

Výber agentúrnych fotografií z uplynulých siedmich dní.

Najzaujímavejšie fotografie týždňa
SITA
Curiosity (SITA).jpg

1. Možno sa konečne dozvieme, či na Marse existoval život. Na červenej planéte sa totiž podarilo pristáť doteraz najzložitejšej robotickej sonde v histórii - roveru Curiosity. Na fotografii nefalšovaná radosť vedcov z NASA. (AP Photo/NASA/Bill Ingalls)

Hirošima výročie (SITA).jpg

2. Papierové lampy na hladine japonskej rieky Motoyasu, v pozadí Genbaku - Dóm atómovej bomby. Mesto Hirošima si pripomenulo 67. výročie zhodania atómovej bomby. (AP Photo/Itsuo Inouye)

Sikhovia (SITA).jpg

3. Rozvášnení Sikhovia držia meče a kričia počas protestu v indickom New Dehli. Ich komunitu rozhorčil masaker v americkom štáte Wisconsin. Agresívny bývalý vojak si tam poplietol Sikhov, nosiacich turbany, s moslimami a postrieľal 6 ľudí. (AP Photo/ Manish Swarup)

Mideast_Syria.jpg

4. Sýrsky muž drží v ruke náboje, ktoré našiel v rozstrieľanom múre domu v meste Atareb. V krajine pokračuje krvavá občianska vojna. (AP Photo/Khalil Hamra)

Pistorius (SITA).jpg

5. Juhoafrický bežec Oscar Pistorius si splnil svoj sen. Napriek hendikepu mu umožnili štartovať na olympiáde v Londýne. (AP Photo/Anja Niedringhaus)

williams.jpg

6. Mladá Američanka Gabrielle Douglasová sa stala prvou ženou čiernej pleti, ktorá získala olympijské zlato v športovej gymnastike. Svojim výkonom si publikum podmanila. (AP Photo/Julie Jacobson)

saudská bežkyňa (SITA).jpg

7. Sarah Attarová počas behu na 800 metrov. Stala sa prvou ženou zo Saudskej Arábie, ktorá sa predstavila v olympijských atletických súťažiach. (AP Photo/Anja Niedringhaus)

Thajská premiérka (SITA).jpg

8. Yingluck Shinawatrová rúcala bariéry na politickom poli. Stala sa prvou ženskou premiérkou v Thajsku. Na obrázku je obklopená členmi svojho kabinetu. (AP PhotoApichart Weerawong)

povodne Filipíny (SITA).jpg

9. Filipíny stále trápia rozsiahle povodne. Zasiahli milión ľudí, medzi nimi aj tohto muža z mesta Marikina. (AP Photo/Aaron Favila)

Čína tajfún (SITA).jpg

10. Elektrikári vo východnej Číne opravujú zariadenie poškodené silným vetrom, ktorý sprevádzal tajfún Haikui. (AP Photo/Xinhua, Sun Jinbiao)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok