Strelec z Tucsonu sa priznal k vraždám

TA3, SITA
8.8.2012 13:32

Američan Jared Loughner podozrivý zo streľby v arizonskom Tucsone z januára 2011, ktorú neprežilo šesť ľudí, sa v utorok priznal ku všetkým bodom obžaloby.

Strelec z Tucsonu sa priznal k vraždám
SITA

Dvadsaťtriročného Jareda Lee Loughnera ešte predtým súd uznal psychicky spôsobilým napriek tomu, že podľa viacerých odborníkov trpí schizofréniou. Práve jeho sporný duševný stav bol dôvodom vlaňajšieho pozastavenia ostro sledovaného procesu. Za jeho skutok mu hrozil až trest smrti, tomu sa však teraz vyhne a zvyšok života s najväčšou pravdepodobnosťou strávi vo väzení.

Loughner pred súdom priznal, že jeho cieľom bolo zabiť vtedajšiu kongresmanku Gabrielle Giffordsovú. Tá spoločne s ďalšími 12 ľuďmi vyviazla z incidentu "len" so zraneniami, z nich sa však liečila niekoľko mesiacov a v nemocnici bojovala o život. Niekdajšia vychádzajúca hviezda Demokratickej strany neskôr pre zlý zdravotný stav ukončila politickú kariéru.

Tragický incident v štáte Arizona sa odohral 8. januára 2011 v priestoroch nákupného strediska v meste Tucson, kde vtedy 40-ročná kongresmanka Giffordsová organizovala stretnutie s občanmi. Podľa výpovedí svedkov páchateľ mieril priamo na Giffordsovú, ktorú z tesnej blízkosti postrelil do hlavy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok