Hlina chce presadiť rokovanie parlamentu v rómskej osade

SITA
8.8.2012 09:47

Poslanec Obyčajných ľudí Alojz Hlina je rozhodnutý opakovane podávať v parlamente návrh, aby mala národná rada v rómskej osade Letanovce výjazdové rokovanie spojené s oboznámením sa so situáciou a prerokovaním priamo na mieste.

Hlina chce presadiť rokovanie parlamentu v rómskej osade
SITA

Návrh už raz podal na začiatku 6. schôdze parlamentu, ale neuspel. "Som vytrvalý a dám tento návrh znova a znova. Pri každej príležitosti, ktorú mi rokovací poriadok umožňuje," uviedol Hlina.

Hlina uvádza, že slovenský parlament v zmysle rokovacieho poriadku môže rokovať aj inde ako v budove parlamentu. "Ak môžu byť výjazdové zasadnutia vlády, prečo by nemohlo byť aj výjazdové zasadnutie parlamentu? Obzvlášť, ak ide o tak vážnu skutočnosť, ako je riešenie rómskej problematiky na Slovensku," skonštatoval poslanec.

Podľa jeho predstavy by poslanci v prvý rokovací deň najprv mali prehliadku rómskej osady Letanovce. Potom by sa presunuli do kultúrneho domu, kde by sa uskutočnilo samotné rokovanie parlamentu s jediným bodom programu, a to návrhom riešenia problémov v rómskych osadách. Parlament by ukončil tento bod programu a výjazdové rokovanie prijatím uznesenia aj s konkrétnymi návrhmi na ďalšie spracovanie a pripomienkovanie v rámci legislatívneho procesu.

"V prípade, že by nebolo rokovanie ukončené v prvý deň, pokračovalo by sa ďalší deň," dodal Hlina s tým, že poslanci by si ubytovanie a aj cestovné náklady riešili individuálne a na svoje náklady, keďže k platu poberajú aj paušálne náhrady. Návrh, aby parlament rokoval na výjazdovom zasadnutí, predniesla riaditeľka školy v Hrabušiciach, keď bol Hlina s kolegami Igorom Matovičom a Petrom Pollákom karavanom po rómskych osadách na Tour de Roma. Hlina si návrh osvojil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok