Svitkovu cestu k bodom prekazil v Silverstone pád

SITA
8.8.2012 09:07

Na britskom okruhu Silverstone pokračoval Svetový pohár cestných motocyklov v kategórii Superstock 1000. Slovenský pretekár tímu SK Energy Tomáš Svitok túžil po nevydarenom vystúpení v Brne opäť zabodovať.

Svitkovu cestu k bodom prekazil v Silverstone pád
svitok.eu

Jazdci museli na mieste bojovať s premenlivým počasím. Šestnáste miesto v kvalifikácii dávalo Svitkovi nádej na body, počas pretekov sa dokonca pohyboval na bodovaných pozíciách, ale v snahe vylepšiť si svoje umiestnenie tri kolá pred koncom vo vysokej rýchlosti spadol a súťaž nedokončil.

"Štart do pretekov som mal priemerný, v prvej zákrute som sa síce zamotal, ale podarilo sa mi dostať dopredu, šiel som na štrnástom mieste, neskôr na trinástom. Bojovali sme skupinka o jedenástu priečku, jazdil som aj dvanásty, ale raz pri predbiehaní Browna som bol trochu dlhý. Mojou snahou bolo získať stratu späť, ale tri kolá pred koncom som v druhej zákrute stratil predok a podľa telemetrie som spadol v rýchlosti 217 km/h. Som rád, že sa mi nič nestalo, akurát kombinéza môže ísť do kontajnera. Mám teda za sebou ďalší neúspešný víkend, tímu však patrí vďaka za odvedenú prácu a chcem sa im ospravedlniť, že mi to zasa nevyšlo," uviedol vo svojej tlačovej správe Tomáš Svitok.

Témy: Brno
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok