Pri útokoch na Sinaji zahynulo viac ako 20 militantov

TASR, TA3
8.8.2012 07:13

Egyptsko-palestínska hranica je po desaťročiach opäť nepokojná. V noci tam armáda odvrátila útok skupiny islamských militantov, ktorí zrejme pochádzali zo susedného Pásma Gazy. V meste Aríš na Sinajskom polostrove ľudia proti násilu protestovali.

Pri útokoch na Sinaji zahynulo viac ako 20 militantov
SITA

K útokom došlo pár dní po zabití 16 pohraničníkov, z čoho sú čiastočne obviňovaní palestínski militanti, a v čase keď skupiny ozbrojených mužov napadli niekoľko stanovíšť egyptských bezpečnostných síl.
Svedkovia na Sinaji, 10 kilometrov od Gazy, uviedli, že videli dve vojenské stíhačky a počuli explózie. Ďalší svedok videl tri zasiahnuté autá.

V meste al-Aríš sa rozpútali protesty. "Boh je veľký," skandovali stovky protestujúcich pred úradom guvernéra, uviedol jeden z očitých svedkov pre agentúru Reuters. Demonštranti žiadali ochranu zo strany štátu po sérii útokov na stanovištia bezpečnostných síl v meste.

Sinaj, kedysi populárna destinácia pre izraelských turistov, sa čoraz viac stáva oblasťou, kde neplatí zákon - a to najmä od zvrhnutia egyptského prezidenta Husního Mubaraka. Izrael sa domnieva, že agenti al-Káidy sa infiltrovali na toto územie a palestínski militanti z pásma Gazy podnikajú zo Sinaja útoky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok