Ficovi prekáža, že pravica prijíma opatrenia do budúcnosti

SITA, foto: ČTK
19.10.2011 12:49

Opozičný Smer-SD žiada pravicovú koalíciu, aby prestala prijímať rozhodnutia a zákony zavádzajúce nové opatrenia do budúcnosti.

Ficovi prekáža, že pravica prijíma opatrenia do budúcnosti

Ako zdôraznil na dnešnej tlačovej besede, už teraz je zrejmé, že bude musieť prísť k mnohým zmenám. K takým opatreniam zaradil napríklad zákon o daňovom mixe, ktorý označil za lúpež.Ako Fico zdôraznil, pravicová štvorka je znova pohromade a plne funkčná, čo dokazuje hlasovanie v parlamente a preto by mala byť schopná vyriešiť otázku dočasnej vlády. Fico čaká, že spolu s prezidentom Ivanom Gašparovičom nájdu pravicové strany riešenie v súlade s Ústavou SR. "Musia dať prezidentovi návrhy, ktoré mu umožnia postupovať podľa ústavy, nevidím absolútne žiadny dôvod na jej novelizáciu," vyhlásil.

Líder Smeru-SD zatiaľ nevie, či sa zúčastní na štvrtkovom stretnutí lídrov parlamentných strán s hlavou štátu, no dáva prednosť tomu, že na stretnutie nepôjde. Ešte však bude o tom s prezidentom hovoriť . Fico má naďalej problém s tým, že Iveta Radičová by mala zastupovať Slovensko na summite Európskej únie v Bruseli, ktorý sa uskutoční 23. októbra.

Vláda, ktorá o tom dnes rozhodla, tak podľa neho urobila pod tlakom rôznych otázok a diskusií. "Pýtam sa, koho tam bude zastupovať, aké garancie tam dá," podotkol. Zdôraznil, že Radičová už nie je predsedníčkou vlády a on osobne je stále presvedčený, že na summit by mal cestovať prezident.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok