SDKÚ chce v parlamente prečítať mena odporcov dôchodkových zmien

TA3, TASR
7.8.2012 11:01

Mená ľudí, ktorí majú rovnaký zamietavý postoj k novele zákona o sociálnom poistení ako opozičná SDKÚ-DS, by mali zaznieť v pléne Národnej rady.

SDKÚ chce v parlamente prečítať mena odporcov dôchodkových zmien
SITA

Ide o občanov, ktorí sa podpísali pod petíciu strany Pavla Freša za zachovanie súčasného 9-percentného odvodu do druhého piliera dôchodkového sporenia.

"Smer sa bojí názorov ľudí, je zbabelý a bojí sa verejnej mienky. Preto tu rokujeme v skrátenom legislatívnom konaní, preto tu rokujeme uprostred leta. Urobíme všetko preto, aby sme ochránili peniaze ľudí, ktorí pracujú a zodpovedne si šetria na svoj dôchodok," uviedol na dnešnom brífingu podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec.

Pod petíciu strany sa podpísalo zhruba 80.000 ľudí. "Keby som si bol istý, že to pomôže a zastaví to socialistov, tak ich prečítame dvakrát, ale tá otázka nie je o počte," poznamenal Frešo.

Opozičná strana vyčíta Smeru-SD, že predložil novelu, hoci pred voľbami takto výraznú zmenu neavizoval. Problém vidí aj v tom, že vládny materiál neprešiel riadnym pripomienkovým konaním a verejnosť teda nedostala priestor na to, aby sa k nemu vyjadrila. "Chceme naposledy vyzvať socialistickú vládu, aby stiahla tento návrh zákona, ktorý dala do parlamentu v skrátenom legislatívnom konaní, lebo to stále urobiť môže a nechala poriadnu diskusiu na september," vyhlásil Frešo.

Záznam z tlačovej besedy SDKÚ-DS

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok