Celosvetová zoznamka zavádza novinku, pomoc v tiesni

TA3 SITA
24.1.2020 10:40

Zoznamovacia aplikácia Tinder bude mať nové bezpečnostné funkcie. Pomoc v tiesni, sledovanie polohy a overovanie fotografií budú mať najprv k dispozícii používatelia v Spojených štátoch, kde už budú dostupné od 28. januára. Kedy ich Tinder sprístupní celosvetovo, zatiaľ nie je známe.

Celosvetová zoznamka zavádza novinku, pomoc v tiesni
SITA/AP (ilu)

Upozorní tiesňové služby

Materská spoločnosť Tinderu Match Group začala spolupracovať s platformou Noonlight, ktorá poskytuje online tiesňové služby a produkty pre osobnú bezpečnosť, ktoré bude používať aj Tinder. Technológia od Noonlightu umožní používateľom upozorniť tiesňové služby a prenášať vysoko presné údaje o polohe.

Predtým, než sa používatelia s niekym stretnú, budú si môcť uložiť informácie o osobe, s ktorou sa stretávajú, ako aj čas schôdzky. Ak potom stlačia "tiesňové tlačidlo", upozornia tiesňové služby, ktoré dostanú spomínané detaily aj s presnými dátami o polohe.

Overia aj fotografie

Overovanie fotografií zase používateľom pomôže vyhnúť sa podvodníkom, ktorí používajú na internete falošnú identitu. Fotografie nahrané do aplikácie budú overovať pracovníci spoločne s umelou inteligenciou. Používatelia pritom budú musieť overiť svoju totožnosť tak, že si v reálnom čase spravia niekoľko selfies podľa predlohy.

Výkonná riaditeľka Match Group Mandy Ginsberg tvrdí, že sú prvá spoločnosť zameriavajúca sa na zoznamovanie a randenie, ktorá investuje do poskytovania tiesňových služieb na svojich platformách. Spoločnosť vlastní aj zoznamky Hinge, OkCupid a PlentyOfFish. Na svoje ostatné platformy firma plánuje zaviesť bezpečnostné funkcie v priebehu roka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok