Rezort financií bude žiadať odvolanie Bubeníkovej z Rady expertov

TA3, TASR
6.8.2012 16:17

Ministerstvo financií požiada listom Eurogroup o prehodnotenie nominácie Anny Bubeníkovej. Bývalá šéfka FNM od júla 2011 pôsobí ako členka Rady expertov pri Gréckom rozvojovom fonde.

Rezort financií bude žiadať odvolanie Bubeníkovej z Rady expertov
SITA

"Dôvodom sú pochybnosti o etickej rovine tejto nominácie, čo vyvoláva aj nedôveru vo verejnosti. Ministerstvo financií SR zároveň upozorní aj na to, že Anna Bubeníková bola z týchto dôvodov odvolaná už bývalou vládou z funkcie predsedníčky výkonného výboru FNM SR," odôvodnil dnes rezort financií. Ten pritom už skôr priznal, že priamo členstvo Bubeníkovej v Rade nemôže ovplyvniť. Ide totiž o kompetenciu Európskej komisie.

Bubeníková radí Grékom v procese privatizácie na základe odporúčania bývalého ministra financií Ivana Mikloša (SDKÚ-DS). Nomináciu mal podľa MF SR presadiť cez vtedajšieho zástupcu SR v pracovnej skupine Eurogroup Martina Bruncka. Následne ju spolu s ďalšími dvoma členmi navrhol na vymenovanie aj poradný orgán EÚ, ktorým je Hospodársky a finančný výbor.

Bubeníková bola odvolaná z postu šéfky FNM v januári. Vláda sa tak rozhodla po tom, ako sa na webe objavil spis Gorila, v ktorom bola spomínaná ako jedna z hlavných aktérok celej kauzy. Podľa medializovaných informácií, dodnes napriek tomu v tejto veci nebola vypovedať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok