Pražský Barrandov zachvátil požiar, hustý dym vydesil ľudí

TA3 TASR
22.1.2020 18:08

Hasiči zasiahli vo filmových ateliéroch v pražskej štvrti Barrandov, kde vypukol požiar. Podľa prvých správ plamene zachvátili okolo 15.00 h sklad kulís v podzemí. Hasiči evakuovali niekoľko ľudí, ktorí pred dymom ušli na strechu budovy.

Pražský Barrandov zachvátil požiar, hustý dym vydesil ľudí
Reprofoto Youtube.com

Hasiči uviedli, že zasiahli na Kříženeckého námestí. Horiacu budovu v tomto období práve rekonštruovali a nachádza sa hneď vedľa sídla stanice TV Nova. Valiaci sa mohutný dym vystrašil aj zamestnancov televízie. K nahlásenému požiaru skladu v podzemí bolo vyslaných šesť jednotiek hasičov a chemická služba, povedal hovorca hasičov Martin Kavka.

Hasiči následne doplnili, že evakuovali päť robotníkov, ktorí ušli pred dymom na strechu. Zachránili ich po rebríku. Podľa hovorcu požiar zasiahol uskladnený stavebný materiál a kulisy. Dym mohli vidieť z veľkej časti Prahy. "Požiar sa nešíri, ale je náročné budovu odvetrať. Vyšetrovateľ príčin požiaru robí prieskum v dýchacej technike," uviedli hasiči pre portál TN.cz.

Veľký požiar postihol barrandovské ateliéry v auguste 2016, keď zhorelo filmové mestečko. Desiatkam hasičom vtedy pomáhali aj policajti a vrtuľník s bambivakom. Škodu úrady vyčíslili na 100 miliónov českých korún (3,99 milióna eur).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok