Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mira je systém pre automatizované snímanie selfie na výstavách

Mira je systém pre automatizované snímanie selfie na výstavách
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Určite ste sa už stretli s ľuďmi, ktorí na verejných priestranstvách, ako sú napríklad galérie, boli viac zameraní fotením selfie ako prehliadkou exponátov. Systém Mira je navrhnutý tak, aby na výstavách vyhotovil návštevníkom selfie fotografie priamo počas prehliadky daného exponátu.

Hardvérová stránka automatizovaného selfie systému Mira pozostáva z dotykovej obrazovky, ktorá sa nachádza pri vstupe do galérie, múzea, zábavného parku atď., spolu s nástennými alebo voľne stojacimi fotoaparátmi, ktoré sú rôzne situované v priestore.

Automatizovaný selfie systém Mira

Návštevníci začínajú registráciou na dotykovej obrazovke, kde poskytnú svoj e-mail a potom si vyzdvihnú kartu s vytlačeným QR kódom. Ako identifikátor je možné poskytnúť napríklad aj RFID náramok. Keď následne návštevník narazí na jednu z kamerových staníc, naskenuje svoju kartu pomocou QR čítačky. To spôsobí, že sa na obrazovke stanice zobrazí odpočítavanie spolu s ukážkou snímky z kamery.

Automatizovaný selfie systém Mira

Používateľ potom vystúpi pred kameru vybavenú bleskom a pomocou displeja skontroluje svoje umiestnenie v zábere a bude vedieť, kedy bol záber nasnímaný. Táto fotografia (alebo GIF alebo krátke video) sa mu potom pošle na e-mail pre okamžité zdieľanie. Zábery sú tiež uložené na súkromnom online úložisku, kde si ich používateľ môže neskôr pozrieť.

Automatizovaný selfie systém Mira je momentálne nainštalovaný na výstave Color Factory a v múzeu Inštitútu Sloomoo Slime v New Yorku. Návštevníci ho môžu využívať bezplatne.

Automatizovaný selfie systém Mira