Priznal sa kvôli fanúšikom. Ozzy Osbourne bojuje s chorobou

TA3 TASR
21.1.2020 19:31

Britský hardrockový spevák Ozzy Osbourne oznámil, že bojuje s Parkinsonovou chorobou. Bývalý frontman skupiny Black Sabbath v televíznom programe Good Morning America stanice ABC uviedol, že ochorenie mu diagnostikovali minulý rok vo februári.

Priznal sa kvôli fanúšikom. Ozzy Osbourne bojuje s chorobou
SITA/AP

Na pódiá sa chce vrátiť

"Je to pre nás veľmi ťažké. Svoju ostatnú šou som odohral na Silvestra 2018, potom som mal nepríjemný pád a musel som podstúpiť chirurgický zákrok na krku, čo mi priškrtilo všetky nervy. Pred rokom som bol v žalostnom stave, stále užívam množstvo liekov," uviedol 71-ročný hudobník.

Rodák z Birminghamu už predtým popieral fámy o tom, že trpí Parkinsonovou chorobou, ale podľa vlastných slov sa chcel k svojmu zdravotnému stavu priznať kvôli fanúšikom. Osbourne vlani zrušil koncertné turné po Austrálii, Novom Zélande a Japonsku s tým, že sa zotavuje zo zápalu pľúc. "Teraz, keď som sa rozhovoril o tom, že mám Parkinsonovu chorobu, sa už cítim lepšie. Skrývať niečo je ťažké, pretože človeka to ťaží a cíti sa previnilo. Už som to ďalej nedokázal tajiť, nie som v tom dobrý," dodal Osbourne s tým, že je rozhodnutý vrátiť sa na koncertné pódiá.

Bude sa mu venovať špecialista

Jeho manželka Sharon dodala, že "nejde o rozsudok smrti", hoci táto neurodegeneratívna choroba, ktorá sa zatiaľ nedá liečiť, ovplyvňuje "určité nervy v tele". Osbournová dodala, že jej manžel v apríli navštívi špecialistu vo Švajčiarsku, ktorý mu má pomôcť s posilnením imunitného systému.

Ozzy Osbourne, vlastným menom John, založil formáciu Black Sabbath v roku 1969 s gitaristom Tonym Iommim, hráčom na basovú gitaru Geezerom Butlerom a bubeníkom Billom Wardom. Skupine sa všeobecne pripisuje vynájdenie a popularizácia heavymetalovej hudby, vysvetľuje stanica Sky News. Osbourne ako sólový interpret vydal 11 štúdiových albumov, na február je naplánované vydanie dvanásteho s názvom Ordinary Man. Z platní Black Sabbath i jeho sólových sa dosiaľ predalo celosvetovo viac než 100 miliónov kusov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok