V parlamente prerokujeme len jediný bod, predpokladá Danko

TA3 TASR
21.1.2020 12:30

Predseda národnej rady Andrej Danko predpokladá, že na januárovej schôdzi parlament prerokuje len jeden bod, a to novelu zákona o pozemkových úpravách vetovanú prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Povedal to na tlačovej konferencii po rokovaní poslaneckého grémia.

V parlamente prerokujeme len jediný bod, predpokladá Danko
SITA/Branislav Bibel

"Konsenzus na tom zatiaľ je," skonštatoval Danko s tým, že verí, že posledná schôdza parlamentu v tomto volebnom období bude dôstojná. Začať by sa tak mala minútou ticha, ktorou si uctia zosnulého predsedu českého Senátu Jaroslava Kuberu. Pokračovať by mala prerokovaním vetovaného návrhu a ukončila by sa hymnou SR. Danko podľa vlastných slov verí, že vrátená novela by mohla nájsť podporu v pléne.

Na otázku, či nejde o porušovanie práv opozície, keďže sa im opätovne presunú ich návrhy zákonov, odpovedal, že rokovať sa nebude ani o koaličných návrhoch. Do programu schôdze bol zaradený aj návrh uznesenia k situácii v Iraku, ktorý predložili poslanci SNS Jaroslav Paška a Anton Hrnko. Ak však plénum odsúhlasí zmeny v programe schôdze, o uznesení sa hovoriť nebude.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok