NHL: Colorado hladko zdolalo Detroit, pomohli dvojgóloví strelci

TA3 SITA
21.1.2020 08:04

Pondelok v NHL bol bez slovenského zastúpenia. Hrali sa iba dva zápasy. Colorado si doma hladko poradilo s Detroitom 6:3 aj vďaka dvojici dvojgólových strelcov - Nathanovi MacKinnonovi a Nazemovi Kadrim.

NHL: Colorado hladko zdolalo Detroit, pomohli dvojgóloví strelci
SITA/AP

Pokoril 30-gólovú hranicu

MacKinnon ako štvrtý hráč v tejto sezóne pokoril 30-gólovú hranicu. Zaradil sa za trio David Pastrňák (37), Alexander Ovečkin a Auston Matthews (obaja 34). Zároveň sa MacKinnon vyrovnal klubovej legende Joeovi Sakicovi. Títo dvaja sú jediní hráči v histórii Avalanche, ktorí strelili minimálne 30 gólov v troch po sebe idúcich sezónach.

"Veľa strieľam, preto aj musím skórovať. Mám tiež veľkú pomoc od spoluhráčov. Je skvelé byť v takom výbornom tíme, potom sa pritrafí aj gól do prázdnej bránky. Je pekné vyhrať tri zápasy v rade," uviedol Nathan MacKinnon, so 72 bodmi tretí najproduktívnejší hráč súťaže.

Colorado si pripísalo tretie víťazstvo za sebou, zatiaľ čo brankár Detroitu Jimmy Howard napriek 40 zákrokom dosiahol trpkú hranicu 15 prehier v neprerušenej sérii (0-13-2). "Bol excelentný. Nebyť jeho, ani by sme sa nedostali do zápasu. V poslednom troch zápasoch bol naozaj dobrý," pochválil Howarda tréner Detroitu Jeff Blashill. "Doma sme boli pred pár dňami pod akýmsi tlakom, ale dostávame sa z toho. Toto víťazstvo sme si zaslúžili," skonštatoval tréner Colorada Jared Bednar, cituje ho portál nhl.com.

Dramatická koncovka

Dramatickú koncovku so šťastným koncom pre hostí videli diváci v zápase Minnesoty s Floridou. Ešte päť minút pred koncom domáci viedli 4:3, ale napokon nezískali ani bod. V čase 55:52 min na 4:4 vyrovnal Vincent Trocheck a víťazný gól strelil Noel Acciari necelých 6 sekúnd pred koncom tretej tretiny a to za zaujímavých okolností. Strelu Marka Pysyka od modrej čiary najprv tečoval Aaron Ekblad a potom aj Acciari, ktorý dostal puk za chrbát zmäteného Alexa Stalocka zo vzduchu nie čepeľou, ale rukoväťou hokejky.

Pre 28-ročného Acciariho to bol osemnásty gól sezóny, už teraz má na konte presne toľko presných zásahov ako v celej predchádzajúcej kariére v NHL. Florida uspela na ľade Minnesoty v základnej časti NHL vôbec po prvý raz, predtým tam vyhrala iba 9. marca 2010, ale po samostatných nájazdoch. Aktuálne majú Panthers skvelú fazónu, z posledných 16 zápasov prehrali iba štyri.

"Nikdy predtým som nevyhral v tejto aréne. Mentálne sme to dnes zvládli. Bojovali sme a odmenou nám je veľké víťazstvo," uviedol Vincent Trocheck na webe NHL. "Musíme si túto fazónu udržať čo najdlhšie. Neuspokojili sme sa s tým, že pôjdeme do predĺženia. A tak sme nakoniec našli cestu k víťazstvu v riadnom hracom čase. Sú to veľmi cenné dva body pre nás," skonštatoval obranca Floridy Keith Yandle.

Výsledkové sumáre NHL - pondelok:

Colorado - Detroit 6:3 (0:1, 2:0, 4:2)

Minnesota - Florida 4:5 (1:1, 1:1, 2:3)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok