Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Leica vydáva tretiu generáciu čiernobieleho digitálneho fotoaparátu

Leica vydáva tretiu generáciu čiernobieleho digitálneho fotoaparátu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fotoaparáty s ikonickým červeným logom Leica sú vyhľadávané profesionálmi kvôli svojej odolnosti a schopnosti vytvárať snímky v bohatých farbách a detailoch. No na tretej generácii fotoaparátu M10 Monochrom žiadnu červenú bodku nenájdete a ako už názov napovedá, sníma iba čiernobielo.

Hoci vzhľad a spracovanie nového fotoaparátu Leica M10 Monochrom napovedá, o akého výrobcu ide, jediným potvrdením je len vyrytý logotyp na hornej časti. Nedostatok farebných častí na hliníkovom tele fotoaparátu s poťahom zo syntetickej kože tak zdôrazňuje jeho čiernobiele fotografické schopnosti. Jediné farby pochádzajú z 3-palcového dotykového LCD displeja s rozlíšením 1,03 milióna bodov, ktorý poskytuje funkciu Live View. Fotografi však pravdepodobne budú pre kompozíciu záberu používať hľadáčik s automatickou korekciou paralaxy.

Čiernobiely digitálny fotoaparát Leica M10 Monochrom.

Srdcom fotoaparátu M10 Monochrom je novo vyvinutý čiernobiely CMOS snímač s rozlíšením 40 megapixelov. Fotoaparát sa môže pochváliť citlivosťou ISO v rozsahu od 160 až do 100 000 a 2 GB vyrovnávacou pamäťou pre kontinuálne snímanie až 10 fotografií za sekundu. Ide tiež o prvý model Monochrom, ktorý je vybavený technológiou Wi-Fi pre bezdrôtový prenos snímok do smartfónu s vlastnou aplikáciou Fotos 2.0.

Čiernobiely digitálny fotoaparát Leica M10 Monochrom.

Spoločnosť Leica tvrdí, že M10-tka ťaží z doteraz najtichšej spúšte pre fotoaparáty so systémom M, čo by malo používateľom pomôcť pri zachytávaní fotografií v retro štýle na podujatiach, ako sú napríklad svadby. Fotoaparát s rozmermi 139 x 38,5 x 80 milimetrov a s váhou 680 gramov je kompatibilný s objektívmi Leica M alebo Leica R s voliteľným adaptérom.

Nový čiernobiely digitálny fotoaparát Leica M10 Monochrom sa už predáva za cenu 8 295 dolárov.

Čiernobiely digitálny fotoaparát Leica M10 Monochrom.