ODS si zvolila staronového lídra, v prejave parodoval Babiša

TA3 TASR
18.1.2020 16:12

Občianska demokratická strana si zvolila staronové vedenie. Post predsedu stany znova obhájil Petr Fiala, ktorý v prejave zdôraznil, že strana je pripravená vrátiť sa do vlády. Informoval o tom server Novinky.cz. Fiala zvíťazil s 90,6 percentami hlasov; podporilo 470 z 505 platne hlasujúcich delegátov. "Na nasledujúcom kongrese bude ODS silnou vládnou stranou," sľúbil po zverejnení výsledkov Fiala.

ODS si zvolila staronového lídra, v prejave parodoval Babiša
SITA/AP

V kandidátskom prejave poďakoval voličom, ktorí volili ODS v komunálnych a senátnych voľbách. "Urobili sme zo Senátu užitočnú poistku našej demokracie," povedal v úvodnom prejave. Líder ODS ďalej kritizoval súčasného českého premiéra a šéfa vládnuceho hnutia ANO Andreja Babiša. "Počujeme iba plno rečí a papierové plány a päťročnice," vyhlásil Fiala, pričom parodoval Babiša, ktorý občas používa svoju rodnú slovenčinu. "Z vedenia štátu zaznieva podivný zvuk, ako je všetko vynikajúcno," povedal Fiala.

Jednodňový kongres ODS sa začal v sobotu predpoludním. Okrem delegátov, ktorí volia vedenie, naň majú prístup taktiež všetci členovia ODS. Strana predpokladá účasť 500 delegátov a viac ako 1000 účastníkov. Funkciu prvej podpredsedníčky strany bude obhajovať Alexandra Udženija. Pre Novinky.cz povedala, že ODS by sa mala vrátiť do vlády a zabudnúť na niektoré osobné animozity. Narážala tým na to, že ODS by mala rozpútať diskusiu o prípadnej spolupráci s hnutím ANO.

Fiala v správe straníkom napísal: "Sme poučení z minulosti a po budúcich voľbách do Snemovne sme pripravení vrátiť sa do vlády, rovnako tak sme pripravení vrátiť Českej republike silnú úlohu v európskej politike."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok