Vlhová v 1. kole obráku druhá, v Sestriere zaostávala iba o 17 stotín

TA3 SITA
18.1.2020 11:42

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová figuruje na 2. mieste obrovského slalomu žien v rámci Svetového pohára v talianskom stredisku Sestriere. Po odjazdení elitnej pätnástky úvodného kola zaostáva za Taliankou Federicou Brignoneovou iba o 17 stotín sekundy. Priebežné tretie miesto patrí Nemke Viktorii Rebensburgovej, ktorá mimo stupne víťaziek odsunula Američanku Mikaelu Shiffrinovú.

Vlhová v 1. kole obráku druhá, v Sestriere zaostávala iba o 17 stotín
SITA/AP

Rodáčka z Liptovského Mikuláša sa v prvom kole obrovského slalomu predstavila so štartovým číslom tri. Trať postavil jej tréner Livio Magoni a hoci 24-ročnej Slovenke vrchná časť príliš nevyšla, v závere dokázala zrýchliť. Dosiahla čas 1:10,45 min a svoju stratu na vedúcu Talianku minimalizovala na necelé dve desatiny. Vlhová o 0,19 sekundy zdolala Rebensburgovú a o ďalších šesť stotín zaostala Shiffrinová.

Petra Vlhová v tejto sezóne stále čaká na prvé pódiové umiestnenie v obrovskom slalome. Úradujúca majsterka sveta z tejto disciplíny dosiahla najlepšie umiestnenie vo francúzskom Courcheveli, kde obsadila štvrtú pozíciu. Okrem toho si pripísala na konto piatu priečku v Lienzi, šieste miesto v Killingtone a 14. pozíciu pri tohtosezónnej ouvertúre v Söldene. Druhé kolo sobotňajšieho obrovského slalomu v Sestriere je na programe o 14.05 h.

Obrovský slalom žien - 1. kolo /po elitnej pätnástke/:
1. Federica Brignoneová (Tal.) 1:10,28 min
2. Petra Vlhová (SR) +0,17 s
3. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,36
4. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,42
5. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,56
6. Alice Robinsonová (N. Zél.) +0,59

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok