Francúzsky režisér čelí obžalobe, vinia ho z obťažovania maloletej

TA3 TASR
16.1.2020 20:21

Parížska prokuratúra obžalovala vo štvrtok francúzskeho režiséra Christopha Ruggiu zo sexuálneho útoku na maloletú osobu na základe obvinení, ktoré proti nemu vzniesla herečka a režisérka Adele Haenelová.

Francúzsky režisér čelí obžalobe, vinia ho z obťažovania maloletej
SITA/AP

V súčasnosti 55-ročného režiséra, ktorý všetky obvinenia odmieta, obžaloval prokurátor zo sexuálne motivovaného útoku na maloletú "zo strany osoby, ktorá mala nad obeťou moc", uvádza sa vo vyhlásení parížskej prokuratúry zverejneného po tom, čo Ruggiu 14. januára zadržali a predviedli na výsluch.

Haenelová tvrdí, že v čase, keď medzi svojím 12. a 13. rokom nakrúcala s Ruggiom film Diabli, bola sústavne vystavovaná sexuálnym útokom zo strany tohto režiséra. Ruggia najprv akúkoľvek agresiu voči herečke odmietal, pripustil však, že "urobil chybu, keď sa hral na Pygmalióna", a požiadal herečku o odpustenie. Neskôr na ňu zaútočil v médiách, keď vyhlásil, že sa mu len mstí za to, že ju neobsadil do filmu.

Pre Haenelovú bol film Diabli, ktorý je príbehom autistického dievčaťa a jej brata, v roku 2002 debutom. Odvtedy sa objavila vo viac ako dvoch desiatkach snímok a bola označená za veľký herecký talent. Venuje sa aj réžii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok