Sestry Williamsové získali tretie zlato vo štvorhre

SITA
5.8.2012 16:52

Nenasadené Američanky zdolali vo finále ženského debla štvrtú nasadenú českú dvojicu Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká za 93 minút 6:4, 6:4.

Sestry Williamsové získali tretie zlato vo štvorhre
SITA

Serena v sobotu dominovala aj vo dvojhre, keď rozdrvila Rusku Mariu Šarapovovú 6:0, 6:1 a stala sa držiteľkou tzv. Golden Grand Slamu a pridala sa na zoznam olympijských víťaziek v singli k Venus, ktorá sa radovala už v roku 2000 v Sydney. Vtedy spoločne získali aj zlato v debli. Okrem toho majú na konte prvenstvo aj spred štyroch rokov z pekinských OH 2008. "Bolo krásne vyhrať dvojhru, ale, ako som povedala ešte pred začiatkom turnaja, mojím cieľom bolo triumfovať v Londýne aj vo štvorhre. Je to také výnimočné stáť vedľa Venus a držať zlatú medailu. Na olympiáde sme hrali spolu trikrát a trikrát sme získali zlato. Sme skutočne nadšené," uviedla Serena a strašia sestra Venus ju doplnila: "Neopísateľný pocit! Teší ma, že sme našej krajine pridali ďalšiu medailu do bilancie. Wow, je to neuveriteľné. Povedala by som, že triumf na olympiáde je ešte o niečo výnimočnejší než ten z Wimbledonu. Serena vždy vyhlasovala, že chceme uspieť aj spolu, bok po boku. Som šťastná aj za ňu, že vyhrala dvojhru. Náš prvoradý cieľ bol získať zlato aj vo štvorhre a ja som unesená tým, že teraz máme titul z dvojhry i štvorhry."

V nedeľňajšom finále na Hrách XXX. olympiády si vybojovali americké sestry brejk hneď v úvodnom geme pri podaní súperiek. Všetky gemy pri svojom servise získali bez problémov, zatiaľ čo české hráčky sa trápili pri svojom podaní a až päťkrát čelili brejkbalom. Hlaváčková s Hradeckou srdnato vzdorovali favoritkám stretnutia, ale v piatej hre druhého dejstva si neudržali podanie, prehrali ju na nulu, Američanky vzápätí potvrdili brejk a keďže si už všetky hráčky udržali servis až do konca zápasu, sesterské duo sa tešilo z tretieho spoločne vybojovaného olympijského zlata.

Serena a Venus majú fantastickú bilanciu vo finálových dueloch. Pri dvadsiatichdvoch účastiach boli úspešné až v 21 prípadoch. Zaujímavosťou je, že Williamsové 7. júla prekonali Hlaváčkovú s Hradeckou aj vo finále Wimbledonu 7:5, 6:4.

Američanky sa pokúsia obhájiť zlato aj o štyri roky na OH v brazílskom Riu de Janeiro. "Definitívne sme sa rozhodli, že pôjdeme aj do Ria. Snáď sa nám podarí získať štvrté zlato, nikdy neviete," doplnila Venus Williamsová. 

Štvorhra žien - finále:

Serena Williamsová, Venus Williamsová (USA) - Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká (ČR-4) 6:4, 6:4 za 93 minút

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok