Hlina čelil Kotlebovcom na ich mítingu. Podali trestné oznámenie

TA3 SITA
15.1.2020 13:06

Predseda KDH pred týždňom vkročil do "jamy levovej" a vybral sa na míting strany Kotlebovci-ĽSNS v Slovenskej Ľupči. Spolu s aktivistami z platformy Nie v našom meste sa pýtal priaznivcov ĽSNS, či sa nehanbia prísť na zhromaždenie, ktoré sa konalo len na skok od miesta, kde cez vojnu fašisti vraždili Slovákov. Skončil opľutý. ĽSNS naňho teraz podáva trestné oznámenie.

Hlina čelil Kotlebovcom na ich mítingu. Podali trestné oznámenie
facebook.com/konzervativnydemokrat

Podľa ĽSNS sa Hlina snažil aktívne zabrániť občanom zúčastniť sa na riadne ohlásenom a povolenom mítingu strany. Kotlebovci adresovali svoj podnet na Úrad špeciálnej prokuratúry s tým, že malo dôjsť k spáchaniu trestného činu porušovania slobody združovania a zhromažďovania.

Podľa Hlinu Kotlebovci preukázali aj týmto trestným oznámením, že sú to „neskutoční zbabelci“.

„Mňa fašistická banda nebude učiť, čo je demokracia. Ja viem, čo je demokracia. Ja si demokraciu ctím. Viem však aj to, že demokraciu treba brániť. Presne tak, ako to povedal Churchill: demokracia sa musí vedieť brániť, demokraciu musíme brániť. Som zhrozený z toho, že kým v Nemecku sa fašisti začínali stretávať po zatuchnutých pivniciach, na Slovensku im niektorí starostovia a primátori poskytujú kultúrne domy. Tie kultúrne domy, ktoré nestavali starostovia, ale častokrát ľudia svojpomocne a zadarmo v akcii Z. Má morálne právo starosta prenajať taký kulturák ľuďom, ktorí adorujú fašizmus? Nemá. Ja demokraciu budem brániť, aj keby som tam mal byť sám,“ uviedol šéf KDH. Kotlebovcom odkázal, že „sa môžu spoľahnúť, že sa na niektorom ich mítingu ešte uvidíme a môžu si na pomoc zavolať aj armádu, políciu“.

Alojz Hlina na sociálnej sieti deň pred zhromaždením napísal, že „v týchto dňoch si pripomíname 75. výročie besnenia fašistov a gardistov v Nemeckej, kde vo vápennej peci pálili mužov, ženy aj deti. Miesto, kde sa to dialo, je len cca 10 km od Slovenskej Ľupče, kde zajtra chcú mať kotlebovci míting…. Zablokujme zajtra vstup do kulturáku v Slovenskej Ľupči,“ napísal šéf KDH na sociálnej sieti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok