Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Linksys prináša kombináciu rýchleho pripojenia 5G a Wi-Fi 6

Linksys prináša kombináciu rýchleho pripojenia 5G a Wi-Fi 6
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci si na pokrytie mobilnou sieťou 5G na Slovensku ešte nejaký ten čas budeme musieť počkať, jej nasadenie vo svete sa už pomaličky rozbieha. Viacerí výrobcovia sa tak už teraz pripravujú na jej masívne rozšírenie pre bežných používateľov. Spoločnosť Linksys pritom oznámila celú novú zostavu sieťových zariadení s podporou 5G siete.

Nové sieťové zariadenia z dielne spoločnosti Linksys odštartuje Linksys Velop 5G Mesh Gateway. Ide o riešenie dva v jednom a teda zariadenie, ktoré v sebe spája modem a router, s podporou najnovších bezdrôtových technológií 5G a Wi-Fi 6. Pomocou tohto zariadenia tak budú môcť používatelia priviesť 5G signál do svojej domácnosti a cez sieťový systém ho rozšíriť do každej miestnosti. Zariadenie je tiež kompatibilné so súčasnými systémami Linksys Velop, takže sa dá jednoducho pridať do už existujúcej zostavy.

Linksys 5G Velop Mesh Gateway

Spoločnosť Linksys taktiež oznámila príchod zariadenia 5G Mobile Hotspot s podporou bezdrôtovej technológie Wi-Fi 6, určeného najmä pre pripojenie na cestách. Ďalším prírastkom do rodiny nových 5G zariadení Linksys je 5G modem pre použitie v domácnosti a vonkajší router mmWave 5G, ktorý sa dá zapojiť do domáceho internetového pripojenia s prenosovými rýchlosťami 10 Gbps.

Linksys 5G Mobile Hotspot

Podrobnosti o nových sieťových produktoch spoločnosti Linksys sú bohužiaľ riedke, rovnako ako pokrytie 5G sieťou. Spoločnosť Linksys neposkytla ani informácie o cenách a presnom dátume zahájenia predaja. Svoju novú zostavu sieťových zariadení s podporou 5G sa chystá dodávať niekedy od tejto jari do konca roka 2020.

Linksys 5G Modem

Linksys 5G Outdoor Router