Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Externá karta Elgato uľahčí streamovanie hier v 4K HDR 60 fps

Externá karta Elgato uľahčí streamovanie hier v 4K HDR 60 fps
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Elgato 4K 60 S+ je nová externá karta, ktorá sľubuje oveľa jednoduchšie nahrávanie a streamovanie herného obsahu v najvyššej možnej kvalite. Používateľ tak môže nahrávať obsah v rozlíšení 4K HDR pri rýchlosti 60 snímok za sekundu nielen zo svojho PC, ale aj z hernej konzoly PS4 či Xbox One.

Obsah môže používateľ nahrávať priamo na SD kartu, alebo môže zariadenie s externou kartou pripojiť cez USB 3.0 k svojmu počítaču pre živé vysielanie a nakoniec má možnosť nahrávania obsahu priamo na pevný disk bez toho, aby znižoval herný výkon počítača. Externá streamovacia karta Elgato 4K 60 S+ je pritom jednou z prvých svojho druhu, ktorá dokáže zaznamenať záznam v rozlíšení 4K pri rýchlosti 60 snímok za sekundu.

Externá streamovacia karta Elgato 4K 60 S+

Hoci máte možnosť nahrávať zábery priamo na SD kartu, pripojením zariadenia Elgato 4K 60 S+ k stolnému počítaču sa odomkne niekoľko ďalších funkcií. Okrem toho, že externá karta vám umožní živý prenos obsahu, získate aj prístup k softvérovým funkciám spoločnosti Elgato, ako je napríklad možnosť nahrávania s funkciou Flashback. Tá umožní ukladať zábery z hry spätne po tom, čo sa stane niečo zaujímavé. Funkcia Live Commentary vám poskytne možnosť nahrávania zvuku z mikrofónu ako samostatnú zvukovú stopu.

Zariadenie Elgato 4K 60 S+, ktoré bolo predstavené materskou spoločnosťou Corsair na veľtrhu CES 2020, bude k dispozícii koncom tohto mesiaca za cenu 399,99 dolárov.

Externá streamovacia karta Elgato 4K 60 S+

Okrem novej externej streamovacej karty oznámila spoločnosť Elgato aj novú verziu svojho LED osvetľovacieho systému Key Light Air. Ten je navrhnutý priamo pre streamerov, aby počas živého vysielania obsahu mali dobré osvetlenie. Dvojica LED svetiel Key Light Air sa predáva za 129,99 dolárov.

LED osvetľovací systém Key Light Air