Lietadlo muselo vypustiť palivo, zasiahlo ľudí na školskom ihrisku

TA3 TASR
15.1.2020 06:29

Najmenej 26 osôb vrátane 17 detí utrpelo ľahké zranenia, keď dopravné lietadlo typu Boeing 777 spoločnosti Delta, ktoré malo poruchu motora, vypustilo za letu palivo nad školským ihriskom pri základnej škole v meste Cudahy v americkom štáte Kalifornia.

Na miesto incidentu boli privolaní záchranári po tom, čo sa viacerí žiaci a zamestnanci školy sťažovali na podráždenie pokožky a dýchacie problémy, ktoré u nich nastali v dôsledku kontaktu s leteckým palivom, uviedol nemenovaný predstaviteľ školy.

Lietadlo spoločnosti Delta na linke z kalifornského Los Angeles do čínskeho Šanghaja zaznamenalo problémy s jedným z motorov a bolo nútené vrátiť sa na približne 25 kilometrov vzdialené letisko v Los Angeles, odkiaľ štartovalo, uviedol hovorca spoločnosti s tým, že lietadlo bezpečne pristálo v utorok okolo 12.00 h miestneho času.

Núdzové vypustenie paliva bolo podľa hovorcu nevyhnutné, aby sa znížila pristávacia hmotnosť stroja. Časť vypusteného paliva dopadla aj na susednú školu v južnej časti okresu Los Angeles, kde však k zraneniu osôb nedošlo. Incident vyšetruje americký Federálny úrad pre letectvo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok