Nie som dobrý človek, hovoril Kuciakov vrah svojej priateľke

TA3 SITA
14.1.2020 13:39

Miroslav Marček, ktorý priznal vinu v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice ako aj podnikateľa Petra Molnára o sebe tvrdil, že nie je dobrý človek. Pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku to uviedla Martina Rigová, ktorá s ním istý čas žila v spoločnej domácnosti.

Nie som dobrý človek, hovoril Kuciakov vrah svojej priateľke
SITA/Branislav Bibel

Kladný vzťah k zbraniam

Zároveň však uviedla, že na to, prečo to tvrdí, sa ho nepýtala, keďže ani on sa jej nepýtal na jej problémy. Miroslav Marček bol podľa slov bývalej partnerky skromný, tichý a utiahnutý človek, ktorý jej pomáhal s chodom domácnosti a mal dobrý vzťah s jej mladším synom. Okrem bratranca Tomáša Szabóa alebo Zoltána Andruskóa, o ktorom hovoril len v dobrom, sa podľa nej veľmi nestýkal s inými osobami a väčšinu voľného času trávil s ňou. Obžalovaný mal podľa svedkyne kladný vzťah k zbraniam, aj z tohto dôvodu slúžil v minulosti v armáde.

O vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej svedkyňa podľa vlastných slov nevie nič konkrétne, aj keď sa o udalosť prostredníctvom médií zaujímala. Osobne sa poznala so zavraždeným podnikateľom Petrom Molnárom, v čase jeho vraždy však ešte nepoznala Miroslava Marčeka. Pojednávanie pokračuje v poobedňajších hodinách výsluchom právoplatne odsúdeného Zoltána Andruskóa.

Hrozí im až doživotie

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na Tomáša Szabóa, Miroslava Marčeka, Alenu Zsuzsovú a tiež Mariana Kočnera. Všetci menovaní sú stíhaní väzobne, u Kočnera je však dôvodom kauza údajného falšovania zmeniek v hodnote desiatok miliónov eur. Obžaloba v tomto prípade bola podaná pre šesť skutkov, z toho dve úkladné vraždy. Jedna sa týka Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, druhá podnikateľa Petra Molnára z Kolárova z roku 2016 (v tomto prípade sa obžaloba týka iba Marčeka a Szabóa). V prípade uznania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na 25 rokov alebo doživotie.

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu zastrelili vo februári 2018 v ich dome v obci Veľká Mača. Kuciak pracoval ako investigatívny novinár pre portál Aktuality.sk. V rámci svojej činnosti sa zameriaval aj na kauzy spojené s Marianom Kočnerom.

Kto je kto v prípade Kuciak:

Marian Kočner: Podnikateľ, údajný objednávateľ vraždy. Vinu nepriznal.

Alena Zsuzsová: Údajná objednávateľka, sprostredkovateľka a Kočnerova "volavka". Vinu nepriznala.

Zoltán Andruskó: Sprostredkovateľ vraždy. Priznal sa, spolupracoval s políciou a už ho odsúdili na 15 rokov väzenia.

Tomáš Szabó: Bývalý vyšetrovateľ, o ktorom sa pôvodne písalo ako o strelcovi. Nepriznal sa.

Miroslav Marček: Bývalý vojak, ktorý vraždil. Priznal sa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok