Tri mladé obete v Košiciach. Telá našli v zhorenej stavbe

TA3 TASR
14.1.2020 10:15

Pri mimoriadne tragickom požiari zasiahli hasiči v košickej mestskej časti Košice - Juh. Jednoduchú stavbu tam zachvátili plamene. Keď ju hasiči prišli uhasiť, našli v nej tri maloleté osoby bez známok života. Pri požiari utrpel popáleniny 30-ročný muž, ktorý je vo vážnom stave.

Tri maloleté osoby bez známok života našli pri utorkovom požiari v jednoduchej stavbe v košickej mestskej časti Juh. Informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Hasiči evidujú výjazd približne od 8.20 h, na miesto vyrazilo 12 hasičov s piatimi kusmi techniky. „Požiar bol hlásený na Holubyho ulici, je to však Jarmočná. Určiť príčinu vzniku požiaru je predčasné,“ povedal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva HaZZ v Košiciach.

Po prijatí oznámenia o požiari chatrče boli na miesto vyslané všetky záchranné zložky. Na sociálnej sieti to uvádza košická krajská polícia s tým, že hasiči našli telá v zhorenisku. "Udalosť na mieste prevzal vyšetrovateľ, ktorý vykonáva prvotné a neodkladné úkony," dodáva.

Vo vážnom stave je 30-ročný muž, ktorý pri požiari utrpel popáleniny. Pacienta v šokovom stave previezli na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie Nemocnice Košice-Šaca. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa spoločnosti Agel, ktorá šačiansku nemocnicu spravuje. „Utrpel popáleniny II. a III. stupňa na 27 percentách tela s možnosťou postihnutia dýchacích ciest. Nachádza sa na jednotke intenzívnej starostlivosti kliniky," uviedla s tým, že mu zabezpečili vitálne funkcie. Dodala, že v spolupráci s políciou boli prijaté potrebné bezpečnostné opatrenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok