Zsuzsová má podmienku, pred senátom vypovedala krátko

TA3 TASR
13.1.2020 17:44

Marian Kočner si u mňa žiadnu vraždu nikoho neobjednal. Pred senátom Špecializovaného trestného súdu to uviedla obžalovaná z vraždy novinára Jána Kuciaka Alena Zsuzsová. Na otázky odmietla odpovedať, rovnako ako Tomáš Szabó. Odpoveď na otázky podmienila tým, že bude najprv vypočutý Zoltán Andruskó.

Zsuzsová má podmienku, pred senátom vypovedala krátko
SITA/Branislav Bibel

Zo spoluobžalovaných pozná Alena Zsuzsová iba Mariana Kočnera. Podiel na vine vo vražde Kuciaka odmieta. Počula o ňom prvýkrát vtedy, keď boli medializované vyhrážky Mariana Kočnera na jeho osobu. „Chcem uviesť, že po výsluchu Zoltána Andruskóa chcem a budem vypovedať v plnom rozsahu, a tiež odpovedať na otázky všetkých zúčastnených strán,“ tvrdí obžalovaná.

„Domnievame sa, že akákoľvek výpoveď Aleny Zs. po vykonaní dôkazov znižuje jej dôveryhodnosť, pretože prispôsobuje svoj výsluch už vykonaným dôkazom,“ reagoval na jej podmienku o výpovedi až po vypočutí Zoltána Andruskóa splnomocnenec poškodených Kuciakovcov Daniel Lipšic. Podľa neho jej pondelkovú výpoveď spochybňujú objektívne dôkazy vrátane komunikácie cez šifrovanú aplikáciu Threema.

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Marian Kočner si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z dôvodu pomsty za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok