Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Chladnička IceVolt 300 potrebuje na chod len 6 hodín energie denne

Chladnička IceVolt 300 potrebuje na chod len 6 hodín energie denne
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Udržať jedlo a nápoje v chlade je jednoduché, ak máte nepretržité napájanie elektrinou. Chladnička IceVolt 300 od spoločnosti Coolfinity sa spolieha na nový prístup založený na ľade, ktorý udržiava veci v chlade, no potrebuje iba šesť hodín napájania. Je určená najmä pre obchody v tropických oblastiach, kde často dochádza k výpadkom napájania.

Podľa spoločnosti Coolfinity vo viac ako 70 krajinách sveta dochádza k pravidelným výpadkom elektrickej siete, pričom mnohé z týchto krajín sa nachádza v tropických alebo subtropických zónach. Ak majitelia obchodov nemôžu v týchto oblastiach udržať svoj tovar riadne chladený, znehodnotí sa a vedie to k veľkému plytvaniu.

Nová chladnička IceVolt 300 je však navrhnutá tak, aby sa znížila závislosť od napájania z elektrickej siete tým, že sa spolieha na takzvaný eutektický efekt. Tento druh chladiaceho systému využíva špeciálne platne alebo rúrky, ktoré sú naplnené chladenou slanou vodou alebo inou tekutinou. Chladiaci systém tak pôsobí ako tepelný drez a podľa potreby šetrne uvoľňuje studenú energiu, aby udržal tovar v požadovanej teplote v prípade, že sa preruší prívod elektrickej energie.

Chladnička Coolfinity IceVolt 300

Tento koncept nie je nový, no spoločnosť Coolfinity tvrdí, že ide o prvú aplikáciu tejto technológie do veľkých komerčných chladničiek. Model chladničky IceVolt 300 je týmto spôsobom schopný jednoducho používať vodu ako eutektickú tekutinu, ktorá je zmrazená, keď je k dispozícii energia. Podľa výrobcu dokáže chladnička bez problémov fungovať len so šesť hodinovým elektrickým napájaním denne nepretržite 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Ak aj nastane výpadok napájania, ľad sa topí dostatočne pomaly, aby udržiaval teplotu v chladničke pod 6 ° C po dobu až 48 hodín.

Chladnička Coolfinity IceVolt 300 získala na veľtrhu CES 2020 cenu za inováciu.