Atentátnici poľovali na bývalého vodcu rebelov. Pokus im zmarili

TA3 TASR
13.1.2020 07:18

Kolumbijské orgány zmarili pokus o atentát na bývalého vodcu marxistickej povstaleckej organizácie Revolučné ozbrojené sily Kolumbie, skrátene FARC, Rodriga Londoňa, oznámila v nedeľu tamojšia polícia.

Londoňo, známy aj pod prezývkou Timochenko, mal byť terčom ďalších bývalých lídrov povstalcov, ktorí nesúhlasia s mierovou zmluvou s kolumbijskou vládou z roku 2016. Pred "bezprostredne hroziacim útokom" na terajšieho predsedu politickej strany FARC, na ktorú sa povstalecká skupina premenila, varoval informátor. Londoňo sa zdržuje na svojej farme, dodala polícia s tým, že po informácii o útoku sprísnila jeho ochranu.

V sobotu pri cestnej kontrole zastavili dve osoby, ktoré zodpovedali opisu podozrivých poskytnutému informátorom. Dvaja muži sa dostali do prestrelky s policajtmi, ktorí ich zastrelili asi kilometer od Londoňovej farmy. Išlo o stúpencov odštiepeneckej frakcie FARC, ktorá odmietla prijať mierovú dohodu. Tá ukončila viac než päť desaťročí občianskej vojny v Kolumbii, pričom odzbrojených bolo okolo 7000 niekdajších bojovníkov FARC.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok