Havária vrtuľníka chod letiska nenarušila, vyšetrovanie nehody pokračuje

TASR
4.8.2012 14:02

Na popradskom letisku došlo v piatok (3.8.) večer k nehode vrtuľníka súkromnej spoločnosti počas pristávacieho manévru. Riaditeľka letiska Ivana Herkeľová TASR potvrdila, že jeho prevádzka v súvislosti so spomínanou nehodou narušená nie je.

Havária vrtuľníka chod letiska nenarušila, vyšetrovanie nehody pokračuje
SITA

Ako TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik, na popradské letisko dnes pricestovali na obhliadku vrtuľníka pracovníci Leteckého úradu SR, ktorí zisťujú príčiny nehody.

"Danou vecou sa bude zaoberať aj policajný vyšetrovateľ z Popradu," podotkol Džobanik s tým, že v tejto súvislosti sa zrejme začne aj trestné stíhanie. "Budeme čakať na závery vyšetrovania odborníkov z Leteckého úradu," poznamenal.

Vrtuľník havaroval na popradskom letisku z doposiaľ nezistených príčin v piatok približne o 19.30 h. Priletel tam z Vysokých Tatier.


"Vrtuľník počas pristávania z približne desaťmetrovej výšky padol na zem a listami rotora sa zaryl do zeme, následkom čoho sa otočil viackrát okolo svojej osi a jeho motor následne zhasol. Poškodil sa v rotorovej časti a bol ulomený jeho chvost, kde chýbali vyrovnávacie listy rotora," priblížil Džobanik s tým, že počas nehody utrpeli ľahké zranenie dvaja z troch členov posádky.


"Podľa vyjadrení pracovníkov Rýchlej zdravotníckej pomoci pilot utrpel odreninu ľavej hornej končatiny a ďalší člen posádky sa sťažoval na bolesti v chrbtici," ozrejmil policajný hovorca.


Nehoda vrtuľníka chod popradského letiska nenarušila, keďže nespadol na betónovú, ale trávnatú plochu. "Naša prevádzka je zabezpečovaná štandardným spôsobom," povedala Herkeľová s tým, že v súvislosti so spomínanou udalosťou zasadal ešte v piatok večer krízový štáb. "Informácie, ktoré sme získali, sme dnes odovzdali polícii a Leteckému úradu," doplnila riaditeľka.


Vyšetrovanie a obhliadka miesta nehody stále prebieha. "Podľa mojich informácií vrtuľník nebude predmetom zaistenia a dnes dôjde pravdepodobne k jeho odtiahnutiu a úprave trávnatej plochy letiska," uzavrela Herkeľová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok