NHL: Dallas so Sekerom uspel v LA, Pánik s 10-minútovým trestom

TA3 SITA
9.1.2020 07:01

Traja slovenskí hokejisti si zahrali v troch stredajších zápasoch NHL, ale z víťazstva sa tešil iba Andrej Sekera. Obranca Dallasu bol pri triumfe svojho tímu na ľade Los Angeles 2:1. Sekera odohral 16:17 min a raz ohrozil bránku súpera. O víťazstve Dallasu rozhodol útočník Blake Comeau.

NHL: Dallas so Sekerom uspel v LA, Pánik s 10-minútovým trestom
SITA/AP

Ani ďalší dvaja Slováci nebodovali. Líder NHL Washington s Richardom Pánikom v zostave nenadviazal na vysoký triumf nad Ottawou (6:1) z predchádzajúceho dňa a prehral vo Philadelphii 2:3. Slovenský útočník odohral v treťom útoku Caps iba 11:04 min, ale pripísal si aj 10-minútový osobný trest za nešportové správanie. O pretrhnutí série štyroch prehier Flyers rozhodol Kevin Hayes, ktorý v závere druhej tretiny v oslabení zakončil svoje sólo cez celé klzisko blafákom do bekhendu. Philadelphia odohrala prvý zápas pred vlastnými fanúšikmi po šiestich súbojoch na ľade súperov, ktoré nedopadli pre ňu dobre (bilancia 1-4-1).

Toronto doma prehralo s Winnipegom 3:4 po samostatných nájazdoch. Aspoň bod pre Maple Leafs zabezpečil 14 sekúnd pred koncom tretej tretiny Auston Matthews, ktorý vyrovnal na 3:3. V predĺžení gól nepadol, v nájazdoch o triumfe hostí rozhodol Blake Wheeler. Slovenský obranca v službách Toronta Martin Marinčin odohral 13:46 min s bilanciou 1 "hit", 1 zablokovaná strela, 1 mínusový bod.

Matthews strelil v zápase dva góly, celkovo ich v tejto sezóne "nasúkal" už 31 a len jeden ho delí od lídra tabuľky najlepších strelcov NHL Davida Pastrňáka. Zároveň sa stal prvým Američanom, ktorý nastrieľal minimálne 30 gólov v každej zo svojich prvých štyroch sezón v najslávnejšej profilige. "Je to niečo, na čo som hrdý, ale najmä na spoluhráčov. Niektorí z nich sú naozaj veľmi dobrí hokejisti s mimoriadnymi zručnosťami. Dôležité je dostať sa do rytmu, čo sa mi v tejto sezóne podarilo. Zatiaľ nie som zranený na rozdiel od minulých sezón. Keď hráte v každom zápase, ľahšie sa do toho dostanete a udržíte si výkonnosť," povedal 22-ročný Auston Matthews, ktorý v 45 zápasoch nazbieral 54 bodov.

Výsledkové sumáre NHL - streda:

Philadelphia - Washington 3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
Richard Pánik (Washington) odohral 11:04 min, 1 "hit", 10 trestných minút za osobný trest

Toronto - Winnipeg 3:4 po sam. nájazdoch (1:2, 1:1, 1:0 - 0:0, 0:1)
Martin Marinčin (Toronto) odohral 13:46 min, 1 "hit", 1 zablokovaná strela, 1 mínusový bod

Los Angeles - Dallas 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Andrej Sekera (Dallas) odohral 16:17 min, 1 strela na bránku

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok