Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Super X-Fi Gen2: Holografia slúchadiel ďalšej úrovne

Super X-Fi Gen2: Holografia slúchadiel ďalšej úrovne
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Jeden rok po získaní 15 najlepších ocenení CES s prelomovou holografiou Super X-Fi pre slúchadlá, predstavuje spoločnosť Creative Technology úplne nový zvukový profil Super X-Fi Gen2, ktorý kľúčovými vylepšeniami poskytne používateľom prirodzenejší zvukový zážitok ako kedykoľvek predtým.

Bezprecedentný realizmus v slúchadlách

 

Super X-Fi prináša zvukovú scénu špičkového systému priestorových reproduktorov do slúchadiel a prispôsobuje ju pomocou umelej inteligencie pre prirodzený zážitok z počúvania. Od svojho celosvetového uvedenia na CES 2019 boli používatelia aj kritici unesení realizmom personalizovaného zvuku, ktorý je prispôsobený ich antropometrickým profilom.

„Na začiatku bola naša základňa používateľských profilov v rozpätí desiatok tisíc. V priebehu uplynulého roka sme na základe úspešného spustenia Super X-Fi nazhromaždili stovky tisíc používateľských profilov. Tento významný skok v údajoch z reálneho sveta nám poskytol kapacitu na ďalší výskum, a čo je dôležité, umožnil nám trénovať umelú inteligenciu Super X-Fi tak, aby bola ešte presnejšia v personalizácii zvukových zážitkov pre našich používateľov,“ povedal Lee Teck Chee, viceprezident technológie v spoločnosti Creative a vynálezca modelu Super X-Fi.

Super X-Fi Gen2 obsahuje aj ďalšie dôležité vylepšenia, vrátane zachovania ďalších detailov v konfigurácii priestorového zvuku, spolu s vyššou presnosťou určovania polohy. Zvuková vernosť je vylepšená, čo vedie k jasnejšiemu zvukovému podpisu. Znamená to, dokonalejší zvuk v širšom rozsahu a celkovo omnoho väčšiu radosť pre používateľov.

Creative Super X-Fi Gen2

V prípade filmov je dialóg jasnejší a umiestnenie zvukových signálov je presnejšie, s vylepšeným výkonom basov. Je to lepšie aj v rôznych hudobných žánroch, pretože vylepšená obnova detailov posúva používateľov bližšie k štúdiovému prostrediu. Pokiaľ ide o hry, zážitok Super X-Fi je vylepšený v širokej škále typov hier s lepším vnímaním vzdialenosti a polohy. Okrem toho spoločnosť Creative predstavila na výstave CES 2020 špeciálny herný zvukový profil pre FPS hry v ukážk SXFI GAMER headsetu.

Výhody nového profilu Super X-Fi Gen2 nekončia. Vďaka novému prístupu v metodike projektovania sa spotreba energie stáva efektívnejšia. Napríklad slúchadlá SXFI AIR získajú viac ako 10 percent výdrže batérie.

Profil Super X-Fi Gen2 bude implementovaný do všetkých súčasných používateľských profilov na celom svete počas CES 2020 a používatelia potrebujú vykonať jednoduché aktualizácie firmvéru svojich produktov a stiahnuť si svoje nové profily prostredníctvom aplikácie SXFI, aby zažili úplne nový holografický zvuk.

Lee dodal „Super X-Fi Gen2 je novým ovocím nášho neúprosného výskumu v oblasti audio dokonalosti. Aj keď je Gen2 najlepším zvukovým profilom, aký máme, neustále sa snažíme rozvíjať ďalší vyšší štandard. Gen3 je už na obzore.“

Creative Super X-Fi Gen2

(Zdroj: Tlačová správa Creative)