Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Intel stavia miniatúrny modulárny herný počítač NUC

Intel stavia miniatúrny modulárny herný počítač NUC
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keď v rámci experimentu pridala spoločnosť Intel grafiku AMD do svojho miniatúrneho počítača NUC, vznikol jeden z najschopnejších mini herných počítačov, ktorý sa však nedal zmysluplne aktualizovať. Teraz sa Intel vracia s modelom NUC 9 Extreme „Ghost Canyon“, ktorý umožní výmenu CPU, GPU, pamäte, úložného priestoru a aj portov.

Spoločnosť Intel na výstave CES 2020 potvrdila únik informácií o novom hernom mini počítači NUC 9 Extreme „Ghost Canyon“ (NUC - skratka Next Unit Computing), ktorý je postavený na platforme NUC Compute Element. Tá mení klasické procesory Intel na vymeniteľné kazety umožňujúce ľahkú aktualizáciu počítačov.

Podľa uniknutých informácií by nový mini počítač „Ghost Canyon“ mal mať objem 5 litrov a mal byť mať praktickú kompaktnú veľkosť, podobnú hernej konzole. Spoločnosť Intel zatiaľ neodhaľuje bližšie informácie. Jediné oficiálne detaily sú v skutočnosti to, čo vidíme na zverejnených snímkach. Intel však tvrdí, že najnovšie NUC bude podporovať procesory Core i9 série H (určené primárne pre výkonné notebooky, nie desktopy).

Mini herný počítač Intel NUC 9 Extreme „Ghost Canyon“

Okrem toho spoločnosť Intel oznámila, že má partnerov, ktorí budú tiež pracovať na prispôsobovaní systému. Intel tradične predáva svoje NUC počítače ako takzvané barebones systémy, kde potrebujete pridať vlastnú operačnú pamäť, úložný priestor a operačný systém, takže je možné, že partneri tieto časti pridajú, možno aj s výkonnou grafickou kartou. Rozhodne by mohlo ísť o zaujímavý mini herný počítač, ktorý by mohol v izbe nejedného hráča nahradiť veľkú počítačovú skriňu.

Mini herný počítač Intel NUC 9 Extreme „Ghost Canyon“