Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

SanDisk predvádza prototyp najväčšieho externého SSD disku

SanDisk predvádza prototyp najväčšieho externého SSD disku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári zo spoločnosti SanDisk vytvorili prototyp nového prenosného SSD disku s kapacitou až 8 TB, ide teda o najväčší externý SSD disk, aký bol kedy vyrobený. Napriek jeho obrovskému úložnému priestoru má 8 TB disk pomerne malé rozmery a ľahko sa zmestí do vrecka, rovnako ako akékoľvek iné externé SSD disky.

Vtesnanie obrovského množstva pamäte do malého zariadenia je charakteristickým znakom spoločnosti SanDisk, ktorá na minuloročnom veľtrhu CES predviedla externý SSD disk s kapacitou 4 TB vo veľkosti dlane. Tohtoročný prototyp s dvojnásobnou kapacitou nie je určený na predaj, no predvádza niekoľko pôsobivých špecifikácií s podporou prenosového protokolu SuperSpeed USB s rýchlosťou až 20 Gb / s.

Prototyp externého SSD disku s kapacitou 8 TB.

Prototyp by však mohol neskôr viesť ku komerčným veľkokapacitným výrobkom. Stačí sa pozrieť trocha do minulosti. Spoločnosť SanDisk predviedla pred dvomi rokmi na veľtrhu CES 2018 prototyp ultra malého 1 TB USB-C flash disku. Na prebiehajúcom veľtrhu CES 2020 sa z tohto prototypu stal reálny produkt 1 TB USB-C flash disk SanDisk Ultra Dual Drive Luxe. S prídavným portom USB-A môže používateľ túto 1 TB jednotku pripojiť k takmer akémukoľvek typu počítača.

Nový 1 TB USB-C flash disk SanDisk Ultra Dual Drive Luxe by mal byť dostupný „neskôr v tomto kalendárnom štvrťroku“. Cena zatiaľ nebola oznámená. Aj keď to zrejme nie je najpraktickejší produkt, čo sa týka využitia, aj vzhľadom na pravdepodobne prehnané ceny, je stále zaujímavé vidieť, koľko úložného priestoru sa podarilo vývojárom vtesnať do tak malého zariadenia.

1 TB USB-C flash disk SanDisk Ultra Dual Drive Luxe