Danko zvolá schôdzu NR SR, témou bude vetovaný zákon aj Irak

TA3 TASR
5.1.2020 19:01

Predseda parlamentu Andrej Danko zvolá ďalšiu schôdzu na 21. januára. Oznámil to hovorca šéfa parlamentu Tomáš Kostelník.

Danko zvolá schôdzu NR SR, témou bude vetovaný zákon aj Irak
TASR/Martin Baumann

Potvrdil to, čo Danko avizoval ešte pred Vianocami, že do programu schôdze zaradí zákon o pozemkových úpravách vetovaný prezidentkou Zuzanou Čaputovou, takisto všetky body, ktoré boli presunuté z predchádzajúcej riadnej schôdze a pre ktoré opozícia na začiatku decembra minulého roka iniciovala aj mimoriadnu schôdzu. "Zaradím tam všetky, aj opozičné zákony. To je moja povinnosť," vysvetlil Danko.

Predseda parlamentu zároveň oznámil, že do programu zaradí aj návrh uznesenia NR SR k Iraku. V sobotu avizoval, že navrhne uznesenie parlamentu deklarujúce odsúdenie piatkového amerického útoku v Bagdade, pri ktorom bol zabitý iránsky generál Kásem Solejmání. Podľa Danka ide jednoznačne o porušenie medzinárodného práva i ohrozenie svetového mieru.

Z programu poslednej schôdze parlamentu na návrh predsedu Smeru-SD Roberta Fica presunuli niekoľko bodov, boli to prevažne opozičné návrhy zákonov. Argumentoval tým, že na schôdzi je potrebné nechať dostatočný priestor na prerokovanie štátneho rozpočtu. Opozícia tvrdí, že tak boli porušené jej demokratické práva na predkladanie a prerokovanie ich návrhov. Iniciovali preto mimoriadnu schôdzu, jej program však plénum na začiatku decembra nepodporilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok