POČASIE: Predpoveď na dnes

TA3 SHMÚ
5.1.2020 06:39

Premenlivá veľká oblačnosť a na mnohých miestach snehové prehánky. Na juhu zmenšená oblačnosť a zrážky ojedinele. Ojedinele snehové jazyky. Denná teplota od -3 st. na severe do +5 st. na juhu. Severný vietor do 50 km/h, v nárazoch do 80 km/h. Na horách silno veterno.

Situácia

Za studeným frontom sa do našej oblasti od západu rozširuje okraj tlakovej výše a po jej prednej strane k nám od severu prúdi chladnejší morský vzduch.

Predpoveď počasia

Premenlivá veľká, na juhu prevažne malá oblačnosť. Miestami, na severe na mnohých miestach, snehové prehánky alebo sneženie. V horských oblastiach ojedinele tvorba snehových jazykov, výnimočne aj závejov. Veterno. Najvyššia denná teplota 0 až 5, v Žilinskom kraji, na Spiši a Horehroní väčšinou okolo -2 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -9 st. Severozápadný až severný vietor 5 až 12 m/s (20 až 45 km/h), v nárazoch ojedinele okolo 20 m/s (70 km/h). V oblastiach Gemera a Malohontu väčšinou vietor len do 5 m/s (20 km/h). Na horách búrlivý vietor až silná víchrica. K večeru bude vietor na väčšine územia slabnúť.

Predpokladané množstvo zrážok

Do 2 mm, na severe ojedinele okolo 6 mm / do 2 cm, na severe do 12 cm snehu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok