Blízko americkej ambasády v Bagdade dopadla raketa kaťuša

TA3 TASR ČTK
4.1.2020 19:29

Dve rakety zasiahli v sobotu leteckú základňu al-Balad v Iraku, kde sú umiestnení americkí vojaci, a dva mínometné granáty dopadli do bagdadskej Zelenej zóny. Ide o prísne stráženú štvrť, kde sa nachádza aj veľvyslanectvo Spojených štátov a vládne budovy. Tlačovú agentúru AFP o tom informovali dva bezpečnostné zdroje.

Podľa agentúry Reuters dopadla do blízkosti amerického veľvyslanectva raketa kaťuša, ale obete nie sú. V americkom areáli v Bagdade, kde sa nachádzajú okrem diplomatov aj príslušníci armády, sa okamžite rozozneli sirény. Leteckú základňu al-Balad, severne od Bagdadu, zasiahli rakety kaťuša.

"Niekoľko rakiet bolo vypálených na centrálne námestie, oblasť Džadríji v Bagdade a na leteckú základňu Balad v provincii Saláhaddín, na ktorej sú umiestnené americké a iracké jednotky. Straty na životoch nie sú žiadne. Ďalšie podrobnosti ešte zverejníme," uvádza sa vo vyhlásení irackej armády.

USA sa obávajú útokov proti svojim misiám a základniam po celom Iraku, kde sú umiestnení americkí vojaci. Príčinou obáv je presne cielený piatkový útok dronom pri letisku v Bagdade, ktorý zabil iránskeho vplyvného generála Kásema Solejmáního.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok