Moskva posiela do Sýrie vojnové lode

SITA, TASR
3.8.2012 13:53

Ruské bojové lode so stovkami vojakov na palube smerujú do sýrskeho prístavu Tartus, ktorý si Moskva prenajíma od vlády v Damasku. V piatok o tom informovali ruské tlačové agentúry. Kremeľ však tvrdí, že ide o rutinnú operáciu a plavidlá v prístave zakotvia len preto, aby si "doplnili zásoby".

Moskva posiela do Sýrie vojnové lode
SITA

"Strávia tam niekoľko dní a potom si to namieria do severovýchodnej oblasti Stredozemného mora," cituje agentúra ITAR-TASS zástupcu ruskej armády.

Rusko vyslalo tri veľké vyloďovacie plavidlá. Zdroj uviedol, že každé plavidlo má na palube 120 príslušníkov námornej pechoty. Lode sú už v Stredozemnom mori a do Tartúsu majú doraziť koncom týždňa.

Niektoré ruské médiá špekulujú, že Moskva sa tým pripravuje na evakuovanie svojich občanov zo Sýrie. Násilie medzi armádou lojálnou prezidentovi Baššárovi al-Asadovi a opozičnými jednotkami sa medzitým stále stupňuje. Valné zhromaždenie OSN má v piatok na programe hlasovanie o ďalšej rezolúcii, ktorá medzinárodné spoločenstvo vyzýva na vyriešenie sýrskej krízy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok