Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung rozširuje portfólio o základný model notebooku 2 v 1

Samsung rozširuje portfólio o základný model notebooku 2 v 1
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ešte pred veľtrhom CES 2020 sa rozhodla spoločnosť Samsung predstaviť nový konvertibilný notebook Galaxy Book Flex α (alpha). Toto zariadenie typu 2 v 1 je navrhnuté tak, aby sa dalo jednoducho premeniť z notebooku na tablet. Je to v podstate základná verzia modelu Galaxy Book Flex, no so slabšími špecifikáciami a teda aj s nižšou cenou.

Nový konvertibilný notebook Samsung Galaxy Book Flex α získal 13,3-palcový displej QLED s rozlíšením 1080p a je poháňaný procesorom Intel Core 10. Generácie, spolu s integrovanou grafikou Intel UHD. Používateľ má možnosť zvoliť si variant s 8 GB alebo s 12 GB operačnej pamäte. Čo sa týka úložného priestoru, na výber má 256 GB, 512 GB alebo až 1 TB NVMe úložisko.

Podľa výrobcu by batéria v Galaxy Book Flex α mala vydržať až 17,5 hodiny na jedno nabitie, v závislosti od používania a podporuje technológiu rýchleho nabíjania. Po stranách tohto notebooku 2 v 1 nájdeme port USB-C, dva porty USB 3.0, HDMI port, slot pre MicroSD kary a 3,5 mm konektor pre slúchadlá.

Konvertibilný notebook Samsung Galaxy Book Flex α (alpha).

Nový model vyzerá na prvý pohľad veľmi podobne ako predtým ohlásený model Galaxy Book Flex, no dá sa nájsť zopár rozdielov. Je o niečo väčší a ťažší, má menšiu kapacitu batérie, chýbajú porty Thunderbolt 3, znížila sa veľkosť pamäte RAM a vo výbave sa nenachádza vlastné dotykové pero pre prácu s dotykovým displejom. Ten je však kompatibilný s dotykovým perom Samsung Pen, ktoré si musí používateľ dokúpiť samostatne, ak ho chce používať. No a tiež chýba aj možnosť bezdrôtového nabíjania iných zariadení.

Konvertibilný notebook Samsung Galaxy Book Flex α (alpha).

Odstránením všetkých týchto funkcionalít tak môže Samsung predávať Galaxy Book Flex α za nižšiu cenu. Problém je však v tom, že spoločnosť ešte stále neoznámila, koľko bude stáť predtým oznámený model Galaxy Book Flex, takže vlastne nevieme o akú veľkú úsporu pôjde.

Základný model konvertibilného notebooku Samsung Galaxy Book Flex α sa bude predávať za 829,99 dolárov. Dostupný bude v „prvej polovici 2020“. Model konvertibilného notebooku Galaxy Book Flex by mal byť pritom dostupný „začiatkom roku 2020“ a tak sa možno oplatí počkať na oznámenie jeho ceny.

Konvertibilný notebook Samsung Galaxy Book Flex α (alpha).