Hlina priniesol Gorilu na grécku ambasádu, poďakovali mu za záujem

TA3
3.8.2012 12:29

Poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina (OĽaNO) odovzdal dnes na gréckom veľvyslanectve v Bratislave knihu Gorila od Toma Nicholsona. Podľa vlastných slov chce tak upozorniť na to, že funkcia Anny Bubeníkovej v komisii, ktorá pomáha Grékom splatiť dlhy, môže vyvolať vážny otras dôveryhodnosti orgánov Európskej komisie na Slovensku.

Hlina priniesol Gorilu na grécku ambasádu, poďakovali mu za záujem
SITA

Pri štvrtkovej (2.8.) medializovanej informácií o nominovaní bývalej šéfky Fondu národného majetku do komisie pre pomoc Grécku Hlina podľa vlastných skoro spadol zo stoličky.

"Hneď som sa rozhodol priniesť na grécke veľvyslanectvo knihu Gorila, v ktorej sú niektoré skutočnosti, ktoré by mohli zaujímať ľudí v Grécku," povedal Hlina pre TASR s tým, že ani on by nebol rád, keby Slovensku pomáhal niekto, kto bol v Grécku odvolaný a visí nad ním tieň podozrenia z defraudácie verejných prostriedkov.

Na gréckom veľvyslanectve nebol ohlásený, preto predpokladal, že knihu iba odovzdá v podateľni. Po asi piatich minútach z budovy vyšiel s tým, že knihu dal pracovníkovi politickej sekcie gréckej ambasády. "Poďakoval mi za záujem a dohodli sme sa, že uskutočníme aj stretnutie s pánom veľvyslancom, ktorý je momentálne neprítomný," uviedol pre TASR Hlina.

Okrem dnešnej aktivity sa Hlina chystá o Bubeníkovej diskutovať aj priamo v sídle Európskej komisie. "V pondelok by som sa chcel stretnúť s niekým kompetentným z Európskej komisie a dať na zváženie nomináciu pani Bubeníkovej," dodal Hlina.

Komisiu, v ktorej má údajne Bubeníková pôsobiť, vytvorila Európska komisia, Európska centrálna banka a Európsky menový fond. Komisia má gréckej vláde pomáhať pri privatizáciu a splácaní dlhu. Má pomôcť s tvorbou zákonov, ale aj s vytvorením príslušných inštitúcií. Bubeníkovú mali do funkcie vybrať ešte pred vypuknutím kauzy Gorila na základe jej skúseností z pôsobenia vo Fonde národného majetku. Vo štvrtok o tom ako prvý informoval portál tvnoviny.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok