V texaskom kostole sa strieľalo, o život prišiel aj útočník

TA3 TASR
30.12.2019 00:36

V kostole v americkom štáte Texas sa strieľalo. Dvaja ľudia vrátane útočníka prišli o život a ďalšie osoby utrpeli zranenia. Motív činu zatiaľ nie je známy.

Útočníka zastrelili farníci

Dvoch ľudí smrteľne postrelil muž, ktorý spustil streľbu počas nedeľňajšej bohoslužby v kostole v americkom štáte Texas. Útočníka zastrelili farníci, ktorí mali na starosti bezpečnosť v kostole, jeho obete podľahli zraneniam neskôr v nemocnici, oznámila polícia. K útoku došlo v nedeľu dopoludnia miestneho času v kostole cirkevného zboru West Freeway Church of Christ v meste White Settlement západne od Dallasu. O totožnosti a motívoch páchateľa vyšetrovatelia zatiaľ neposkytli žiadne informácie okrem toho, že ho v minulosti viackrát zadržali pre nešpecifikované obvinenia.

"V priebehu šiestich sekúnd bolo po streľbe," povedal texaský viceguvernér Dan Patrick. Zásah členov dobrovoľného bezpečnostného tímu zhodnotil ako dôkaz účinnosti zbrojnej legislatívy v štáte Texas, keďže "hrdinskí" strážcovia zabránili ešte horšiemu.

Bohoslužbu streamovali naživo

V kostole sa v čase streľby nachádzalo okolo 240 členov farnosti. Podľa šéfa miestnej polície J. P. Beveringa si ozbrojenec sadol do jednej z lavíc, aby následne vstal, vytiahol brokovnicu a najskôr vystrelil na jedného z farníkov, ktorý neskôr zomrel. Samotný útočník tiež podľahol zraneniam počas prevozu do nemocnice.

Stanica WFAA-TV informovala, že kostol bohoslužbu streamoval na naživo na YouTube. Video zachytáva muža s dlhým kabátom, ako vyťahuje pušku alebo brokovnicu, z ktorej dvakrát vystrelil, než na neho vystrelili svojimi zbraňami prítomní farníci. Viacerí farníci sa krčili za lavicami. Záchranári na mieste ošetrili dvoch ľudí s menšími zraneniami, uviedla hovorkyňa tamojšej zdravotnej služby Macara Trustyová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok