Vlhová po skvelej jazde skončila druhá, vyhrala Shiffrinová

TA3 TASR
29.12.2019 14:03

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v nedeľňajšom slalome Svetového pohára druhé miesto. V rakúskom Lienzi zaostala o 61 stotín za Američankou Mikaelou Shiffrinovou, ktorá slávila víťazný double. Tretia skončila so stratou 1,72 s Švajčiarka Michelle Gisinová.

Vlhová po skvelej jazde skončila druhá, vyhrala Shiffrinová
SITA/AP

Obe išli na doraz

Shiffrinová nadviazala na víťazstvo z obrovského slalomu, keď bola najrýchlejšia v oboch kolách a pripísala si na konto celkovo 64. triumf v SP. Američanka prekonala rekord v počte úspechov na rakúskych podujatiach SP, nedeľňajší bol už jej dvanásty. Jedenásť nazbierali Rakúšanky Renate Götschlová, Annemarie Moserová-Pröllová, Marlies Schildová a jej krajanka Lindsey Vonnová.

austria-alpine-skiing-world-cup-33098-fb57cd52bcf54136a89ee90949cdf974_ac1100ae-aabb-b4a0.jpg

"Boli to super preteky. Ja aj Petra sme dali do toho všetko, išli sme úplne nadoraz. Petra išla technicky perfektne a vedela som, že ak si chcem udržať prvé miesto, musím zajazdiť agresívne a bez chýb,"uviedla  pre ORF.

Vlhová bola v slalome v Lienzi v roku 2015 tretia. Dosiahla vtedy druhé pódiové umiestnenie v kariére SP, ktorých má po nedeli na konte 29, z toho 19 v tejto disciplíne. "Je veľmi ťažké bojovať s Mikaelou, obe jazdy išla perfektne. Je najlepšia. Druhé miesto je pekné, ale chcela som vyhrať. S výkonom som však spokojná,"povedala Vlhová, ktorá sa po 1. kole usadila na druhej priečke. Predviedla čistú a dynamickú jazdu, na vedúcu Shiffrinovú stratila 26 stotín. Tretia bola s mankom 70 stotín Nórka Nina Haverová-Lösethová.

Schiffrinová na medzičasoch zaostávala

Vlhová chytila od začiatku dobrý rytmus a bola výrazne rýchlejšia ako Rakúšanka Katharina Truppeová štartujúca s číslom jeden. "Od štartu som nemala dobrý pocit, ale keď išla Mikaela, videla som, že to nebolo také zlé. Musím sa pozrieť s trénerom, kde sa dá zrýchliť, ale spodnú časť som mala trošku pomalšiu. Na prehliadke sme hovorili, že Mikaela je veľmi rýchla v posledných desiatich bránach. Musím tam spraviť rozdiel, aby to bolo lepšie," zhodnotila Vlhová v cieľových priestoroch.

austria-alpine-skiing-world-cup-96800-de8d6002e7dc4555b96dbfbba0f42c1d_ac1100ae-aaef-e71d.jpg

Shiffrinová, ktorá v Lienzi triumfovala v sobotňajšom obrovskom slalome, na všetkých troch medzičasoch za Vlhovou mierne zaostávala. Záverečnú strmú pasáž však zvládla lepšie a prepracovala sa na čelo. Z prvej priečky ju nezosadila ani Haverová-Lösethová, ktorá profitovala z toho, že trať 1. kola staval nórsky tréner a dlho atakovala Shiffrinovej čas, v závere však stratila.

Trať 2. kola nachystal Vlhovej tréner Livio Magoni. "Viem sčasti, ako to postaví, bude sa snažiť, aby to bolo pre mňa a nie pre Mikaelu," dodala slovenská reprezentantka. Vlhovej trať sadla, od začiatku išla agresívne a v cieli mala náskok 1,11 s pred Gisinovou, ktorá sa dostala na čelo po diskvalifikácii jej krajanky Wendy Holdenerovej. Shiffrinová však aj v druhom kole predviedla najrýchlejšiu jazdu a natiahla šnäru slalomových triumfov na sedem.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok