Bugár či Sulík doma, Kollár v Thajsku. Ako trávia Vianoce politici?

TA3 TASR SITA
24.12.2019 09:38

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár prežíva vianočné sviatky tradične, v kruhu rodiny. Podobne aj predseda SaS Richard Sulík či minister životného prostredia László Sólymos. Šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár trávi tohtoročné Vianoce v Thajsku.

Bugár či Sulík doma, Kollár v Thajsku. Ako trávia Vianoce politici?
SITA/Ľudovít Vaniher

U Bugára doma stojí tento rok 2,5-metrový vianočný stromček. „Ráno 24. decembra ozdobíme s manželkou stromček. O piatej máme takú skorú večeru, máme vždy kapra na zemiakovej 'posteli', potom sladkosti,“ povedal. Pri stromčeku sa u Bugára stretáva aj širšia rodina. Zaspievajú si koledy a potom si rozdajú darčeky. Šéf Mosta-Híd spomína na najobľúbenejší darček. „Ako šesť-sedemročný som od otca dostal malého plyšového medvedíka, mám ho dodnes,“ uviedol. Sviatky podľa svojich slov využíva na návštevu príbuzných na Slovensku.

„Vianočné sviatky sú pre mňa príležitosťou, ako byť s rodinou. Aj tieto sviatky preto strávim s nimi, počas kampane totiž svoje detičky vidím málo. Počas Vianoc im budem venovať všetok čas a pozornosť,“ povedal o trávení Vianoc Sulík.

Kollár je tento rok v Thajsku, predtým však vždy Vianoce trávil doma. „Väčšinou som Vianoce trávil tak, že som pozbieral čo najviac svojich detí a chodili sme k môjmu priateľovi z detstva, kde sme si na dvore urobili punč a mávali sme koláčiky. Tam som vždy začínal s deťmi, potom som ich poroznášal, väčšinou som si dal aj tri štedrovečerné večere, keď som ich vracal,“ uviedol so smiechom. Tento rok ide Kollár prvýkrát mimo Slovenska. „Beriem bratovu rodinu, brata, moje krstné deti, moju 81-ročnú mamu. Beriem aj môjho jedného syna s jeho mamou a ideme do Thajska,“ skonštatoval a dodal, že ako dieťa mal rád hračkárske tanky, preto to bol pre neho vždy najlepší darček.

Venovať sa blízkym chce aj minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD). „Dúfam, že sa trošku zastavíme, spomalíme beh udalostí a že bude čas aj trošku si odpočinúť a vykompenzovať mojim blízkym to, že ma nevidia a že majú zo mňa málo počas celého roka,“ uviedol.

Predseda kresťanskodemokratického hnutia Alojz Hlina bude takisto doma. „Určite budem tráviť sviatky doma s rodinou, čo očakávate od konzervatívca. Čiže sa teším na sviatky a presne viem, čo budem robiť,“ vyhlásil. Dodal, že s rodinou budú dodržiavať viaceré vianočné tradície. „Keďže nebudeme u mojej mamy na Orave, tieto Vianoce to riskne manželka a bude variť kapustnicu. Budem sa musieť tváriť, že mi chutí rovnako. Samozrejme, pôjdeme aj na polnočnú, tak sa teším,“ dodal predseda KDH.

V kruhu blízkych sviatky strávi aj Sólymos, ktorý je na Štedrý deň u brata. V príprave štedrovečerného menu sa totiž striedajú. Na stole nechýbajú halászlé ako aj kapor so šalátom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok