Deň pred Vianocami nás potrápi dážď i silný vietor. Zverejnili, kde

TA3 TASR
22.12.2019 19:38

Meteorológovia varujú pred silným dažďom, vetrom aj pred snehovými jazykmi a závejmi v niektorých regiónoch Slovenska. Na pondelok 23. decembra vydal Slovenský hydrometeorologický ústav viacero výstrah prvého stupňa. Upozorňuje na to na svojom webe.

Deň pred Vianocami nás potrápi dážď i silný vietor. Zverejnili, kde
SITA/AP (ilustračné foto)

Výstraha pred dažďom platí od nedele do pondelka večera, a to pre Bratislavský, Banskobystrický a Nitriansky kraj. Rovnako pre väčšinu Trnavského a Trenčianskeho kraja, ale aj pre regióny Rožňava, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Turčianske Teplice. Podľa SHMÚ by mohlo na niektorých miestach ojedinele padnúť 35 - 40 milimetrov zrážok.

p1_ac1100ae-b2d1-2bc7.jpg

Silný vietor, ktorý môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 60 - 80 kilometrov za hodinu, potrápi najmä Bratislavský kraj, a tiež väčšinu Košického, Nitrianskeho, Trnavského kraja. Výstraha prvého stupňa pred vetrom platí aj pre okresy Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Kežmarok, Levoča, Poprad a Stará Ľubovňa. Výstraha platí do pondelka do 15.00 h.

p2_ac1100ae-b2ef-71f5.jpg

Okrem toho upozorňuje SHMÚ aj na silný vietor na horách, ktorý môže ojedinele v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 - 135 kilometrov za hodinu. Vydal preto výstrahu pre okresy Banská Bystrica, Brezno, Poprad a pre väčšinu Žilinského kraja. Na tvorbu snehových jazykov a závejov si treba dať pozor najmä v Žilinskom kraji a okrese Poprad. Výstraha prvého stupňa platí od pondelka od 12.00 h až do utorka 24. decembra do 15.00 h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok