Čínske hráčky sa majú ospravedlniť, Jü s bedmintonom končí

SITA
2.8.2012 10:25

Čínska bedmintonistka Jü Jang sa rozhodla ukončiť kariéru po tom, ako ju spolu s krajankou a deblovou partnerkou Wang Siao-li v stredu diskvalifikovali zo súťaže štvorhry na Hrách XXX. olympiády v Londýne.

Čínske hráčky sa majú ospravedlniť, Jü s bedmintonom končí
SITA

Najvyššie nasadený čínsky pár doplatil na zinscenovanú prehru v záverečnom zápase základnej A-skupiny s duom Jung Kjung, Kim Hn z Kórejskej republiky. Svetová bedmintonová federácia (BWF) pre nešportový prístup, konkrétne neochotu hráčok vyvinúť úsilie na dosiahnutie víťazstva, diskvalifikovala aj ich kórejské súperky a ďalšie dva páry z C-skupiny.

Jü po nečakane prísnom verdikte neskrývala rozčarovanie. "Toto bola moja posledná súťaž. Zbohom, Svetová bedmintonová federácia. Zbohom, môj milovaný bedminton. Bezcitne ste zničili naše sny," napísala úradujúca majsterka sveta v debli na svojom mikroblogu.

Od čínskych fanúšikov sa Jü dostalo podpory, ale našli sa aj kritici jej počínania v predmetnom zápase. "Ideš, Jü Jang, nevzdávaj sa!" napísal priaznivec. "Zaslúžila si si to, Jü Jang, prosím, nehádž vinu na bedmintonovú federácia a celý šport," uviedol zase neprajník.

Prekvapila reakcia čínskych funkcionárov, ktorí sa proti diskvalifikácii neodvolali a dokonca svoje hráčky odsúdili. "Ako hlavný tréner dlhujem fanúšikom čínskeho bedmintonu a televíznym divákom v Číne ospravedlnenie. Naše hráčky nenadviazali na skvelú tradíciu a bojového ducha národného tímu. Hanbu beriem na seba," vyhlásil hlavný kouč čínskeho bedmintonového tímu Li Jung-po.

BWF v stredu oznámila, že potrestané bedmintonistky sa môžu v budúcnosti zúčastniť na medzinárodných podujatiach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok