Stanice sa zapĺňajú, lístok nemusíte zohnať. Takto to vyzerá

TA3
20.12.2019 12:51

Vianočné a novoročné sviatky sa každoročne spájajú s masívnym presunom ľudí. Nástupištia železničných a autobusových staníc sa postupne zapĺňajú. Prepravcovia pridali v týchto dňoch aj mimoriadne spoje, ani to však nemusí stačiť. Pozrite si, ako to na staniciach vyzerá.

Najviac ľudí sa pred prichádzajúcimi sviatkami presúva z hlavného mesta práve v piatok. Aj tento rok sa stalo východné Slovensko hlavnou destináciou študentov a pracujúcich, ktorí cestujú domov. Ak si chcete zakúpiť lístok na vlak napríklad do spomínaných Košíc, nemusí sa vám to podariť, keďže je predaných takmer 100 % lístkov. Pokiaľ chcete cestovať na stredné Slovensko, voľné miesta vo vlaku ešte zrejme nájdete.

Autobusová doprava očakáva najväčší nápor cestujúcich počas piatku a sobotňajšieho dopoludnia, na ostatné dni si lístky ešte môžete zakúpiť. Cestujúci by si nemali podľa dopravcov nechávať kúpu cestovného lístka na poslednú chvíľu. Minuloročné zimné sviatky prepravcu poriadne potrápili. Len v čase od 21. decembra 2018 do 7. januára 2019 železnice prepravili vyše jeden a pol milióna cestujúcich. Ako to už býva zvykom, nie každá cesta vlakom prebieha podľa predstáv. Niektoré sa nevyhli meškaniu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok